Ελλαδα

Αρβελέρ για Γλυπτά Παρθενώνα: «Αν οι Βρετανοί είναι πολιτισμένοι, αργά ή γρήγορα θα μας τα επιστρέψουν»

Η ιστορικός δηλώνει αισιόδοξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H ιστορικός Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ δηλώνει αισιόδοξη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Η δήλωση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η αισιοδοξία για την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ μίλησε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δηλώνοντας αισιόδοξη. Η ιστορικός και πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόννης σημείωσε ότι αργά ή γρήγορα οι ελληνικές αρχαιότητες θα έρθουν στη χώρα. 

«Αν οι Βρετανοί είναι πολιτισμένοι, ναι. Αν οι Βρετανοί το έχουν πάρει ότι είναι τα δικά τους πράγματα, όχι. Νομίζω ότι είναι πολιτισμένοι, άρα ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν», είπε συγκεκριμένα η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και πρόσθεσε πως «άλλωστε, στη Γαλλία είμαι πρόεδρος της Επιτροπής και λέω συχνά στους Γάλλους, που έχουν μία μετόπη από τον Παρθενώνα, "δώστε τη για να είναι το παράδειγμα". Να δούμε ποιο θα γίνει πρώτο». 

Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: «Η ζωή είναι το μόνο θανάσιμο γεγονός»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στον Alpha, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ μίλησε για τη ζωή, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για το «μόνο θανάσιμο γεγονός». Χαρακτηριστικά είπε: «Η ζωή είναι το μόνο θανάσιμο γεγονός. Μην νομίζεις ότι η τύχη σ’ τη φέρνει. Την κάνεις κιόλας. Οι υπεύθυνοι για τη ζωή είναι τώρα λίγοι πια. Περιμένουν είτε από το κράτος είτε από την Ευρώπη, είτε, είτε από κάποιον άλλον να τους κάνει τη ζωή καλύτερη. Η ζωή γίνεται καλύτερη μόνο με δική σου προσπάθεια». 

Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζωή μας, μόνο με δική σου προσπάθεια γίνεται καλύτερη. Θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά να κάνουν αυτό που τους αρέσει, όπως τους αρέσει. Η μόνη αρετή είναι η ευθύνη για τη ζωή τους». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxxmhdnaxixt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ