Ελλαδα

Καταδίωξη 75χρονου οδηγού που μπήκε ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας - Η «τρελή» πορεία του αυτοκινήτου

Ποιες παραβάσεις βεβαιώθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδηγός μπήκε ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας
Οδηγός μπήκε ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας (φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ηλικιωμένος οδηγός μπήκε ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας - Η καταδίωξη και η τρελή πορεία του αυτοκινήτου

Την τρελή πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε 75χρονος ανέκοψαν μετά από καταδίωξη αστυνομικοί την Κυριακή (17.12), συλλαμβάνοντας τον ηλικιωμένο «ραλίστα»

Ο 75χρονος οδηγός φέρεται νωρίς το πρωί της Κυριακής να εντοπίστηκε από οδηγούς να κινείται αντίθετα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας. Με τη χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τον οδηγό για να σταματήσει το όχημα του. Όμως ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα, άρχισε να παραβιάζει κόκκινους σηματοδότες και να κινείται αντίθετα σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και πάνω σε πεζοδρόμια. Σύμφωνα με το Star, υπηρεσιακά οχήματα επιτηρούσαν τις κινήσεις τους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου με άλλο όχημα ή με πεζό, ενώ παράλληλα, καλούσαν τον οδηγό να σταματήσει το όχημά του.

Ποιες παραβάσεις του βεβαίωσαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας

Ο οδηγός φέρεται να διέσχισε το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους και κατευθύνθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό και κατέληξε τελικά στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας του βεβαίωσαν παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας. Συνολικά του επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 12.560 ευρώ. Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ο 75χρονος δηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ