Ελλαδα

«Ήταν ευθεία βολή, ήταν προμελετημένη η επίθεση» - Τι αποκαλύπτει υπαστυνόμος των ΜΑΤ

Τι είπε για τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξε με τον 31χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα που οργάνωσαν την επίθεση στου Ρέντη - Αναμένονται οι συλλήψεις
Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα που οργάνωσαν την επίθεση στου Ρέντη - Αναμένονται οι συλλήψεις

Ρέντης: Τι αποκαλύπτει υπαστυνόμος των ΜΑΤ για την επίθεση - Τι είπε για τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξε με τον 31χρονο

Υπαστυνόμος των ΜΑΤ που ήταν επικεφαλής της διμοιρίας που δέχθηκε την επίθεση στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη μίλησε για τα επεισόδια και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η βολή της ναυτικής φωτοβολίδας ήταν ευθεία.

«Ήταν ευθεία βολή. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αποφασισμένοι, ήταν προμελετημένο» δήλωσε ο διμοιρίτης και πρόσθεσε πως «ως αστυνομία είχαμε τις πληροφορίες μας που δυστυχώς επαληθεύθηκαν. Θα μπορούσαν να είχαν προστεθεί 1-2 διομιρίες αφού γνωρίζεις ότι θα έχεις εκεί επεισόδια».

Μιλώντας για τις κρίσιμες στιγμές που ακολούθησαν μετά τον τραυματισμό του 31χρονου, σημείωσε πως «ήταν πολύ αξιοπρεπής και το μόνο που ζητούσε ήταν να του βγάλουμε το αντικείμενο που τον βασάνιζε. Είχε μεγάλο τραύμα και είχε ένα άλλο τραύμα από εκρηκτική μολότοφ στο άλλο πόδι. Κατάλαβα πόσο σοβαρό είναι και γι' αυτό ενημέρωσα το κέντρο για να κερδίσω κάθε δευτερόλεπτο για τον Γιώργο».

«Η μισή μου διμοιρία προωθήθηκε λίγο μπροστά για να κρατήσει τους χούλγικαν σε μια ικανή απόσταση για να εξασφαλιστεί ο τραυματίας αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έπληξαν εκ νέου δεύτερη φορά τον 31χρονο με μολότοφ. Αυτό που με σοκάρει είναι ότι είδαν οτι σύραμε έναν άνθρωπο ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα αλλά συνέχισαν να ρίχνουν. Του λέγαμε να κάνει κουράγιο του Γιώργου. Όταν ήρθε η δεύτερη διομιρία ρίξαμε δακρυγόνα και πήγαμε τα άτομα στο γήπεδο», συμπλήρωσε.

«"Θες να σε πάμε εμείς με περιπολικο;" τον ρωτήσαμε. Αλλά ο Γιώργος αρνήθηκε, μας είπε δεν αντέχω άλλο και εκεί έχασε τις αισθήσεις του», αποκάλυψε για τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν εκείνο το βράδυ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ