Ελλαδα

«Υπήρχαν αίματα παντού»: Αναβιώνει στο δικαστήριο η γυναικοκτονία 56χρονης στο Ρέθυμνο

Η περιγραφή αστυνομικού για τον τόπο του εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H 56χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στο Ρέθυμνο
Αστυνομικός περιέγραψε τον τόπο του εγκλήματος στη δίκη για τη γυναικοκτονία 56χρονης στο Ρέθυμνο © zarpanews.gr

Γυναικοκτονία 56χρονης στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η δίκη του 61χρονου - Η περιγραφή αστυνομικού για τον τόπο του εγκλήματος

Αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η υπόθεση δολοφονίας 56χρονης στο Ρέθυμνο τον Ιούλιο του 2022. Ο σύζυγός της τής αφαίρεσε τη ζωή, καταφέρνοντάς της 14 μαχαιριές. Η δίκη του γυναικοκτόνου συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ του μάρτυρα και του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας με τον δεύτερο να τον προτρέπει να «αλλάξει υπηρεσία». Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες ερωτήσεις για το εάν ο καθ’ ομολογία δράστης επιτέθηκε στη γυναίκα πισώπλατα ενώ εκείνη έπλενε τα πιάτα ή εάν η επίθεση έγινε στη διάρκεια καυγά. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι φτάνοντας στον τόπο του εγκλήματος είδε αίματα παντού. Στο πάτωμα υπήρχε ένα σπασμένο πιάτο και μισό τοστ. 

Ο 61χρονος αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του με 14 μαχαιριές, κόβοντάς της τον λαιμό με επαγγελματικό μαχαίρι σφαγής.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση των τριών τελευταίων μαρτύρων και θα ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου.

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Το χρονικό του εγκλήματος

Η 56χρονη γυναίκα φέρεται να ζήτησε από τον σύζυγό της να χωρίσουν. Ακολούθησε καυγάς στην κουζίνα του σπιτιού όπου διέμεναν. Ο 60χρονος μαχαίρωσε με χασαπομάχαιρο τη 56χρονη στο λαιμό. Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της. Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα τη δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, την επομένη του γάμου του γιου τους, πριν από περίπου 15 ημέρες, εκείνη έφυγε από το σπίτι χωρίς εκείνος να την αναζητήσει και όταν εκείνη επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δράστης τη δέχτηκε κανονικά στο σπίτι. Όπως ισχυρίστηκε, το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιος του έφυγε από το σπίτι, ο 60χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του.

Στην πρώτη του κατάθεση είπε ότι υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα και υποστήριξε ότι το θύμα του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιο του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ