Ελλαδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής (10.12) - Η πορεία της μίνι κακοκαιρίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες. Από το απόγευμα της Κυριακής (10.12) αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του Meteo, βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και σε τμήματα της Μακεδονίας οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο και στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (11.12) θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Αττική

Ιδιαίτερα για τον νομό Αττικής, αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (10.12) έως το πρωί της Δευτέρας (11.12). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το βράδυ (20:00 – 23:00) της Κυριακής και κατά τις πρώτες ώρες (02:00-05:00) της Δευτέρας.

Τι καιρό θα κάνει αύριο Δευτέρα (11.12)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα, που θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 03 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.