Ελλαδα

Είκοσι προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί σε δρόμο έξω από το ΑΠΘ
Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ - 20 προσαγωγές το βράδυ του Σαββάτου © grtimes.gr

Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ: Όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου - Είκοσι οι προσαγωγές - Τρεις οι συλλήψεις

Σε 20 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου (9.12) έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο κέντρο της πόλης. Τρεις από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο από τις συλλήψεις αφορούσαν σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η μία σε αλλοδαπό που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα. Η ένταση άρχισε να εκδηλώνεται λίγο μετά τις 10 το βράδυ χθες, όταν ομάδα ατόμων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην περιοχή της Ροτόντας, κινήθηκε με πορεία προς το ΑΠΘ, επί της Εθνικής Αμύνης, όπου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια στο ΑΠΘ - Αστυνομικές δυνάμεις σε δρόμο έξω από Πανεπιστημιακό Ίδρυμα
Επεισόδια στο ΑΠΘ - Αστυνομικές δυνάμεις σε δρόμο έξω από Πανεπιστημιακό Ίδρυμα © grtimes.gr

Σύμφωνα με το grtimes.gr, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, έγιναν αντιληπτές αστυνομικές δυνάμεις, με ομάδα περίπου 80 ατόμων να εκτοξεύουν αντικείμενα και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών. Άτομα από τη συγκέντρωση έβαλαν φωτιά και σε έναν κάδο απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στην πλατεία της Καμάρας. Περιμετρικά του ΑΠΘ αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια, περίπου 80 άτομα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, λίγο μετά τις 12 πραγματοποίησαν μικρής έκτασης πορεία στους γύρω δρόμους, χωρίς έκτροπα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkiyimnv1i1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ