Ελλαδα

Ρέντη: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του αστυνομικού - Η διάσωση από τη διμοιρία του

«Όλα πήγαιναν καλά ώσπου ήρθε η καταραμένη μέρα» αναφέρει ο παππούς του αστυνομικού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό
Φωτογραφία Αρχείου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Επεισόδια Ρέντη: Κρίσιμο και το επόμενο 24ωρο για τον αστυνομικό - «Όλα πήγαιναν καλά ώσπου ήρθε η καταραμένη μέρα» αναφέρει ο παππούς του αστυνομικού

Κρίσιμη παραμένει για δεύτερο 24ωρο η ζωή του αστυνομικού που δέχθηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την Παρασκευή (7.12). Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Πειραία ανέφερε νωρίτερα μέσα στη μέρα πως « πρόκεται για διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού» η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

«Όλοι είναι εκεί στο πλευρό του» αναφέρει ο παππούς του αστυνομικού

Ο παππούς του αστυνομικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Mega και μεταξύ άλλων δήλωσε πως «όλα πήγαιναν καλά μέχρι να έρθει αυτή η καταραμένη μέρα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxk003k5zml5)

«Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση» λέει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού. «Καλό παιδί, έφευγε από το Λύκειο, πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε κατευθείαν και πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα, πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν. Κατά τα άλλα η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Εκεί είναι όλοι. Και η κόρη μου και η αδερφή του και ο γαμπρός μου εκεί είναι, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι, δύο αδέρφια».

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και των συναδέλφων

«Πάνε και απλοί πολίτες για να δώσουν αίμα για τον αστυνομικό που είναι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση» λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η διάσωση από τη διμοιρία του

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται κοντά στον τραυματία συνάδελφό τους, συνομιλούν με το κέντρο περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενώ δίνονται και οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά του στο νοσοκομείο και τα επόμενα βήματα των αστυνομικών.

Συνάδελφος του άτυχου αστυνομικού περίγραφει τη στιγμή της επίθεσης και πως τον βοήθησαν όλοι να μη χάσει τη ζωή του από τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από τα θραύσματα. Τον συνάδερφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjxdqmptljt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ