Ελλαδα

«Τον στραγγάλισαν πριν τον κρεμάσουν στη ντουλάπα»: Νέα στοιχεία στην υπόθεση του 19χρονου φοιτητή

Τι αποκαλύπτει η κοπέλα που τον είδε λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 19χρονος φοιτητής εντοπίστηκε κρεμασμένος στη ντουλάπα του δωματίου του
Νέα στοιχεία στο φως από την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα © anikolouli.gr

Υπόθεση θανάτου 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα: Τι υποστηρίζει ο πατέρας του Νικόλα και ο δικηγόρος του για τις συνθήκες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του φοιτητή στα Σπάτα. Οι έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε κρεμασμένος στη ντουλάπα του συνεχίζονται, την ώρα που οι γονείς του από την πρώτη στιγμή αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το παιδί τους δολοφονήθηκε

Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», η μητέρα του που τον βρήκε κρεμασμένο και κίνησε πρώτη τη δικαστική έρευνα αλλά και στις μαρτυρίες που ακούστηκαν. Ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή – βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, με τη βοήθεια του νομικού του συμβούλου προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση. Κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας μετά τη μήνυση της μητέρας, τον διορισμό ως τεχνικού συμβούλου τον ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση για αυτοψία στο χώρο, ενώ προχωρά και σε μήνυση εναντίον αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Ηροδότου, είπε στην εκπομπή ότι «είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία. Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Ο Ανδρέας Ηροδότου, μίλησε και για το ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή. «Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του».

Η εκπομπή εντόπισε την παρέα που φέρεται να ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. «Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου, με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Πεινούσε και είχε φάει στο σπίτι που βρεθήκαμε παρέα, σουβλάκια», είπε η φίλη του και ανέφερε ότι ο Νικόλας δεν τους είχε αναφέρει για το τελετουργικό που θα ακολουθούσε τη νύχτα της 13ης Ιουλίου με τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου. «Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στη μαγεία…»

Μιλώντας για τον Νικόλα, αναφέρει πως δεν είχε την πιο εύκολη ζωή και ήταν πιεσμένος από κάποια οικογενειακά προβλήματα. «Τσακωνόταν με τη μητέρα του από όταν ήμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…», κατέληξε.

Πώς εντοπίστηκε κρεμασμένος ο νεαρός φοιτητής

Ο κλειδαράς που κλήθηκε από τη μητέρα στο σπίτι, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και διευκρίνισε ότι δεν ήταν αυτός που ξεκρέμασε τον νεαρό. «Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και μπήκα από την αυλή στην κουζίνα για να ανοίξω την πόρτα στη μητέρα και στον αδερφό του. Η μάνα έφυγε τρέχοντας προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Στην αρχή είπε ότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη αλλά μετά φώναξε ότι την άνοιξε. Αυτή μπήκε πρώτη στο δωμάτιο και εγώ άνοιξα στους αστυνομικούς. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι», ανέφερε και υπογράμμισε ότι ανέβηκε στο δωμάτιο του 19χρονου για να δώσει ένα κοπτάκι που του ζήτησαν οι αστυνομικοί, ώστε να κόψουν τα κορδόνια από τα χέρια του παιδιού που ήταν σφιχτά δεμένα.

«Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…», λέει χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια», λέει ο πατέρας

«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα. Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κυρία Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή. Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου Νικόλα και περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι μετά τον θάνατο του γιου του. 

«Με το που μπαίνω, βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;”.

Ο πατέρας του 19χρονου όπως αναφέρει γνώριζε τις σκοτεινές αναζητήσεις του γιου του. «Ευελπιστούσα, ήλπιζα ότι θα μπορούσα να τον αλλάξω», κατέληξε ο πατέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ