Ελλαδα

Ηχητικό ντοκουμέντο από την ώρα του τραυματισμού του αστυνομικού

Αναζητείται μεταξύ των προσαχθέντων ο δράστης

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αστυνομικός Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο από την ώρα του τραυματισμού - Αναζητείται μεταξύ των προσαχθέντων ο δράστης

Το φως της δημοσιότητας είδε ηχητικό ντοκουμέντο από τις συνομιλίες μεταξύ στελεχών της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται αστυνομικός να ρωτά για την κατάσταση του συναδέλφου του που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, ενώ άλλος του απαντά ότι έχει δεθεί επίδεσμος και ότι ο 31χρονος έχει τις αισθήσεις του.

«Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες» ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός, ενώ οι συνάδελφοί του καλούν σε βοήθεια για την άμεση παραλαβή του τραυματία.

Η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού

Δίνει μάχη στη ΜΕΘ ο ο 31χρονος αστυνομικός που ήταν το θύμα της τυφλής οπαδικής βίας ενώ σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Το χρονικό της επίθεσης και τα στοιχεία που έρχονται στο φως

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, που κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση, εκατοντάδες άτομα βγήκαν από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, εκ των οποίων μία καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 424 προσαγωγές αλλά σταδιακά αφήνονται ελεύθερα τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 300 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και άλλοι.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί ανήλικοι. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε λήψη DNA.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα σε αυτούς τον έναν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού. Γι αυτό και μεταξύ άλλων λαμβάνονται δείγματα και από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, για την ανίχνευση πυρίτιδας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυτός που με το πιστόλι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εντοπίσει το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας, στοιχείο που ενδέχεται να έχει πάνω του τα αποτυπώματα του δράστη και το DNA του.

Την οργή τους εκφράζουν οι αστυνομικοί για την επίθεση χούλιγκαν κατά αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».