Ελλαδα

Ένα νέο mural κατά των εξαρτήσεων στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης - Για τα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84 στο πλαίσιο των δράσεων της UrbanAct

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Μια τοιχογραφία κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο - Έργο του street artist Same84 και της UrbanAct.
Mural στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, για τα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ © UrbanAct

Θεσσαλονίκη: Μια τοιχογραφία κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο - Έργο του street artist Same84 και της UrbanAct

Με μια τοιχογραφία που συμβολίζει το πέρασμα από το γκρίζο, στο φως και στο χρώμα και δημιουργήθηκε στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, γιορτάζει φέτος το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ τα 40  χρόνια λειτουργίας του και παρέμβασης στον τομέα της απεξάρτησης.

Θεσσαλονίκη: Μια τοιχογραφία κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο - Έργο του street artist Same84 και της UrbanAct.
H τοιχογραφία δημιουργήθηκε από τον street artist Same84 © UrbanAct

Η επίσημη παρουσία της τοιχογραφίας που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και δημιουργήθηκε από τον Same84 στο πλαίσιο των δημόσιων δράσεων της UrbanAct, έγινε σήμερα με παρόντες και παρούσες μέλη και εργαζόμενους των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Ένα τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα 40 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ

Όπως είπε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, Αντώνης Ραφτόπουλος, με την τοιχογραφία δημιουργήθηκε ένα τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα 40 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης δομής για τη θεραπεία της εξάρτησης στη χώρα μας.

Ανοιχτή σε τέτοιου είδους δράσεις εμφανίστηκε η διοίκηση του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, με την αναπληρώτρια διοικήτρια, Αλεξάνδρα Τιτοπούλου, να εκφράζει τη χαρά της για τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, αλλά και την UrbanAct που μετατρέπει τους γκρίζους τοίχους του νοσοκομείου σε πολύχρωμους καμβάδες.

Θεσσαλονίκη: Μια τοιχογραφία κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο - Έργο του street artist Same84 και της UrbanAct.
O Same84 δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης © ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

UrbanAct: Street art με κοινωνικό πρόσημο

O Same84, που δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει από το 1996 περισσότερα από 150 murals σε κτίρια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Mural dedicated to the 40 years of activity of Kethea Ithaki in Greece. Artist: Same84 Ubder the auspices and support: Kethea Ithaki Hospitality: “Ippokratio” General Hospital of Thessaloniki

Posted by Urbanact.gr on Wednesday, November 29, 2023

Η UrbanAct, σε συνεργασία με καλλιτέχνες, παρεμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε δημόσια κτίρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας αισθητικά τους χώρους και προβάλλοντας μηνύματα σεβασμού της διαφορετικότητας, της χαράς της ζωής, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ