Ελλαδα

Κατερίνα Βρανά: «Είμαι ανάπηρη και μου τη σπάει που δεν με λαμβάνουν υπόψη»

Μίλησε για τον προσωπικό της αγώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Βρανά
© NDP PHOTO/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Η Κατερίνα Βρανά αυτοσαρκάστηκε, μίλησε για τα κακώς κείμενα της Πολιτείας και τη μικρή στροφή της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση και την στήριξη ατόμων με αναπηρία.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Κατερίνα Βρανά μίλησε για τις δυσκολίες που βιώνει στην καθημερινότητα της και τον προσωπικό της αγώνα.

«Λυγίζω πολύ συχνά. Αυτό που λένε "ποτέ μην τα παρατάς" είναι μια βλακεία. Πρέπει να λυγίσεις, λίγο να κάτσεις κάτω, να πάρεις δύναμη για να ξανασηκωθείς», είπε η κωμικός σχετικά με το πως βιώνει την αναπηρία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Κατερίνα Βρανά δήλωσε ότι δεν της αρέσει να την αποκαλούν «άτομο με ειδικές δεξιότητες», ενώ συγχρόνως αναφέρθηκε στην Πολιτεία και στην προσβασιμότητα στην Ελλάδα.

«Δεν τα καταφέρνουμε, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα λακκούβες, παντού υπάρχουν σκαλιά και έλλειψη σε ράμπες. Όσες ειδικές δεξιότητες και να έχω, όσο και να κοιτάξω τα σκαλιά δεν θα γίνουν ράμπα. Είμαι ανάπηρη και μου τη σπάει που δεν με λαμβάνουν υπόψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε προσωπικό επίπεδο για όσα της «στέρησε» ή της «περιόρισε» η αναπηρία. «Ένιωσα ότι χάνω την σεξουαλικότητα μου γιατί γενικά μου αρέσει το σεξ, το φλερτ και γενικά κάνω το πρώτο βήμα», δήλωσε.

Ερωτηθείσα τι της έχει λείψει περισσότερο και τι έχει στερηθεί λόγω της αναπηρίας, η Κατερίνα Βρανά είπε: «Μου λείπει να χορεύω, μου αρέσει πάρα πολύ ο χορός. Μου έχουν λείψει οι κινήσεις των ποδιών μου. Αλλά και λόγω κακής όρασης, δεν μπορώ να δω ταινίες και μου λείπει το σινεμά».

Τέλος, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σχολίασε πως θεωρεί πως βοηθάει στην εξάπλωση της γνώσης, ωστόσο χρειάζεται και η βοήθεια της Πολιτείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxeis7dwi07t)

Δείτε το βίντεο του Διονύση Ατζαράκη με την Κατερίνα Βρανά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ