Ελλαδα

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα για τον θάνατο της 24χρονης στο μπάνιο από ηλεκτροπληξία

«Από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 24χρονη που έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του σπιτιού της
Τι διαπίστωσαν ειδικοί για τις συνθήκες θανάτου της 24χρονης

Θεσσαλονίκη - Θάνατος 24χρονης από ηλεκτροπληξία: Το πόρισμα για τις συνθήκες 

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα των ειδικών για τον τραγικό θάνατο της 24χρονης Ειρήνης από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του σπιτιού της στη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικοί καταλήγουν ότι αυτό που προκάλεσε την ηλεκτροπληξία ήταν η προχειρότητα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του θερμοσίφωνα. 

Σύμφωνα με το Mega, το πόρισμα αποκαλύπτει σοβαρά λάθη και παραλείψεις για τον θάνατο της 24χρονης τον περασμένο Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, το πρώτο πράγμα που είδαν οι εμπειρογνώμονες ήταν ότι είχε κοπεί το καλώδιο γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα, πιθανότατα επειδή δε χωρούσε να τοποθετηθεί λόγω του στενού χώρου. Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ), κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Επιπλέον, στη δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης τα στοιχεία αφορούσαν τα δεδομένα άλλου διαμερίσματος.

Μάλιστα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια όταν πήγε να τη σώσει θα είχε πεθάνει και εκείνος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxa5j96qchox)

Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης

Ο τραγικός θάνατος της 24χρονης καταγράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Τη σορό της κοπέλας είχε εντόπισε ο 54χρονος σύντροφος της, με τον οποίο έμεναν μαζί. Όπως υποστήριξε ο 54χρονος και επιβεβαίωσαν οι αρχές, ο άνδρας είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν όμως επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, ο 54χρονος είχε κάνει λόγο για σενάριο ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Ο εισαγγελέας είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της 24χρονης που διέμενε στην περιοχή της Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός της είχε αποδόθηκε σε ηλεκτροπληξία, ενώ η εισαγγελική παραγγελία αναζητούσε τυχόν ποινικές ευθύνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ