Ελλαδα

Αγωνία για τους 13 ναυτικούς που αγνοούνται μετά το ναυάγιο στη Λέσβο

Υπό δύσκολες συνθήκες η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λέσβος: Ναυάγιο φορτηγού πλοίου - Μία διάσωση, έρευνες για τους 13 ναυτικούς

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (26.11) για τον εντοπισμό των 13 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR. Οι έρευνες συνεχίζονται υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου. Το πλοίο με σημαία Κομόρες βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη Λέσβο: Αγωνία για τους 13 ναυτικούς

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.