Ελλαδα

Στα λευκά περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας - Χιονίζει σε Κοζάνη και Φλώρινα (εικόνες)

Το έστρωσε ακόμα και μέσα σε πόλεις

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα © e-ptolemeos.gr / Αναστασία Κοτζακόλιου

Κακοκαιρία: Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία - Εικόνες από Κοζάνη και Φλώρινα

Έντονη χιονόπτωση από το απόγευμα του Σαββάτου (25.11) στη Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Η κακοκαιρία έφερε τα πρώτα χιόνια σε πολλές ακόμη περιοχές, ανάμεσά τους και τα Γρεβενά.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδη, «χιονίζει έντονα αυτή την ώρα μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Σε όλο τον οδικό άξονα της περιοχής έχουμε έντονη χιονόπτωση. Μηχανήματα της Περιφέρειας ήδη πραγματοποιούν τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου». Η τροχαία πραγματοποιεί ελέγχους και σταματάει τους οδηγούς που δεν έχουν χιονολάστιχα στα οχήματα τους, ενώ όπως τονίζει ο περιφερειάρχης, «το πρόβλημα εντείνεται με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δημιουργούν ανεμοσούργια στο οδικό δίκτυο».

Ο αποχιονισμός θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και όσο διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από την αρχή του φαινομένου, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αλατιέρες έριξαν τόνους αλατιού για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Φλώρινα: Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και την πόλη 

Έντονη είναι η χιονόπτωση που καταγράφεται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στα ορεινά, αλλά και στην πόλη της Φλώρινας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην πόλη το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δουλεύουν προκειμένου να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκλήθηκαν το απόγευμα στην τοπική κοινότητα Νυμφαίου, όπουν είχαν αποκλειστεί επισκέπτες.

Φλώρινα!!! Καλό χειμώνα παιδιά!!! Προσοχή στους ανέμους από εδώ και πέρα μέχρι το πρωί αύριο! Φωτογραφία: Παναγιώτης Παπάζογλου

Posted by Έμυ, ο καιρός σας. on Saturday, November 25, 2023

Χιονομάνα Φλώρινα, ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης ντύθηκε στα λευκά!!! Χιονίζει βέβαια, σχεδόν σε όλη τη...

Posted by Kostas Beach-snow on Saturday, November 25, 2023

Χιόνια στην Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Έντονη ήταν η χιονόπτωση στην Ασβεστόπετρα. Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, άρχισε να το στρώσει κανονικά από το απόγευμα του Σαββάτου (25.11).

Χιόνια στην Ασβεστόπετρα
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα © e-ptolemeos.gr / Αναστασία Κοτζακόλιου
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα © e-ptolemeos.gr / Αναστασία Κοτζακόλιου
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα
Χιόνια στην Ασβεστόπετρα © e-ptolemeos.gr / Αναστασία Κοτζακόλιου

Χιόνια και στο Ωραιόκαστρο

Οι πρώτες νιφάδες, σύμφωνα με το grtimes.gr, έπεσαν και στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, αναφορές για χιονόνερο και ελαφριά χιονόπτωση υπάρχουν και σε περιοχές του Χορτιάτη, του Πανοράματος και άλλα ορεινά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Κακοκαιρία: Λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν

Περίπου μιάμιση ώρα παρέμεινε αποκλεισμένο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, λεωφορείο με 42 επιβάτες στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Ήδη στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Έδεσσας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιορδάνης Τζαμτζής, «ήδη προχωράει η διαδικασία απεγκλωβισμού του λεωφορείου και την επόμενη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί. Οι επιβάτες είναι από τη Λιβαδειά και τώρα μεταφέρονται στο Νέο Άγιο Αθανάσιο και από εκεί θα πάνε στο Λουτράκι Πέλλας. Οι 33 επιβάτες είναι ήδη κάτω στο χωριό και οι υπόλοιποι εννιά είναι στον δρόμο».

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε ανεβήκαμε πάνω και τους δώσαμε κουβέρτες, δεν χρειάστηκε να τους προσφέρουμε τροφή, διότι έγινε άμεσα η μεταφορά τους. Στο σημείο βρίσκονται δύο μηχανήματα αποχιονισμού και προχωράει η διαδικασία απεγκλωβισμού με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ