Ελλαδα

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Alexis - Πρόγνωση για χιόνια και στον Παρνασσό

Πόσο θα διαρκέσει το κρύο - Ποιες πόλεις στο επίκεντρο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με παιδιά και με χοντρά ρούχα και σκουφιά για το κρύο ανεβαίνουν τα σκαλιά στην πλατεία Συντάγματος
Πότε θα υποχωρήσει το κρύο που φέρνει η κακοκαιρία Alexis στην Ελλάδα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Κακοκαιρία Alexis: Οι περιοχές με κρύο, χιόνια και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση 

Η κακοκαιρία Alexis βρίσκεται προ των πυλών. Μετά το «παγωμένο» πέρασμα από την Ιταλία, το ψυχρό μέτωπο θα έρθει και στη χώρα μας, ρίχνοντας τον υδράργυρο και φέρνοντας τα πρώτα χιόνια σε αρκετές περιοχές. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο Σάββατο (25.11) θα βρέξει στην Αθήνα, ενώ οι πολύ θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Κακοκαιρία Alexis: Χιόνια και στον Παρνασσό;

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και ίσως και λίγο πιο χαμηλά σε ημιορεινές περιοχές. Πρόσκαιρα στα ορεινά και του νομού Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται η χιονόπτωση να ντύσει στα άσπρα τόσο τον Παρνασσό ή και τα ορεινά των Καλαβρύτων το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από αύριο Σάββατο (25.11), αεροχείμαρρος από τα κεντρικότερα της Γηραιάς Ηπείρου θα στραφεί στη Μεσόγειο και τη χώρα μας, σπρώχνοντας ψυχρές αέριες μάζες.

Έντονα φθινοπωρινός από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός, πρόσκαιρα χειμώνας το διήμερο Κυριακή - Δευτέρα. Προσοχή...

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, November 23, 2023

«Αύριο ημέρα κακοκαιρίας για τις περισσότερες περιοχές, από το απόγευμα θα πέσει η θερμοκρασία και χιόνια στη βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός θα βελτιωθεί την Κυριακή αλλά θα μας μείνει το κρύο», ανέφερε ο μετεωρολόγος στην πρόγνωσή του. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx6s10uw2sxl)

Κακοκαιρία Alexis: Πόσο θα διαρκέσει το κρύο στην Ελλάδα

Επίσης, και ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του αναφέρεται σε χειμωνιάτικη εισβολή που θα ρίξει τη θερμοκρασία αισθητά. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κυρίως την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα και παρότι τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ο υδράργυρος δεν θα ανεβεί ακόμα. Ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει ότι το κρύο θα διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Κακοκαιρία Alexis: Ποιες περιοχές θα πλήξει

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας «χτυπά» καμπανάκι για την κακοκαιρία Alexis και αναφέρεται αναλυτικά στις περιοχές που θα πλήξει το πέρασμα του «σκανδιναβικού κρύου». 

Πιο αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο (25.11)
-Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά, Θράκη, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνννησα.
-νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά ,της νότιας Εύβοιας, των νησιών της Αττικής (νότια), της Θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον ΠατραΪκό, στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.
-Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).
Ο καιρός την Κυριακή (26.11) 
-Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνννησα
-Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών. Εξασθένηση από το απόγευμα.
-Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
-Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7, Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα).
-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί.

Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ.Η κακοκαιρία "Alexis" φέρνει Σκανδιναβικό κρύο , ανέμους στα επίπεδα της...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, November 23, 2023
Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Alexis, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού από τα μέσα τις επόμενης εβδομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ