- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δολοφονία καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία: Ένοχη για συνέργεια η μαύρη χήρα
Ποια η ποινή που της επιβλήθηκε στο Εφετείο
Δολοφονία καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία: Ενοχή για συνέργεια η μαύρη χήρα - Η απόφαση για το έγκλημα σε δεύτερο βαθμό
Ένοχη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του καρδιολόγου συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2017 σε ενέδρα στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας, κρίθηκε η 43χρονη, στην οποία το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, Ανατολικής Κρήτης, επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Ο 42χρονος πρώην εραστή της κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, συν ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Πρωτόδικα η 43χρονη είχε κριθεί ένοχη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του συζύγου της, ενώ της είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 43χρονης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «δίκαιη νομικά απόφαση, που διόρθωσε το σφάλμα της πρωτοβάθμιας, που είχε αποφανθεί περί ηθικής αυτουργίας, ένα αδίκημα που δεν υποστήριζαν τα πραγματικά περιστατικά».
Πρωτόδικα, o 42χρονος είχε κηρυχθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ η πρώην ερωμένη του για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη. Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων αναμένεται να δώσουν σκληρή “μάχη” στη δίκη, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια για τους εντολείς τους. Την ίδια ώρα, η 43χρονη χήρα Καλαντζάκη εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι επ’ ουδενί δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Από την πλευρά του, ο 42χρονος πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει πρωτόδικα ότι όντως η 43χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.
Το χρονικό της δολοφονίας του καρδιολόγου στη Σητεία
Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 42χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Το έγκλημα διαπράχθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 42χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έγινε τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο την 43χρονη χήρα, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της. Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ιστορία κάθε λαού είναι self esteem history: οι λαοί πρέπει να διδάσκονται μια ιστορία αυτοεκτίμησης... Αλήθεια είναι το ιστορικό αφήγημα»
Διαπραγματευτής στο σημείο
Εντολή της Εισαγγελίας Λάρισας για εκταφή εννέα θυμάτων πριν καθοριστούν τα εργαστήρια εξετάσεων
Όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Prime Time» για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της
Η πρώτη γυναίκα πρύτανης στην ιστορία του πανεπιστημίου της Σορβόννης πέθανε σε ηλικία 99 ετών
Μιλάμε για ταξίδια, για τον Πόρο, για το Βυζάντιο και τη Θεοδώρα, αλλά (κυρίως) μιλάμε για τη ζωή που είναι πάντοτε ωραία όταν έχεις δίπλα σου μια μερίδα αχινούς.
«Δεν δέχθηκα ποτέ από κανέναν να μου πει τι θα κάνω», είχε πει κάποτε – τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό ακριβώς και έκανε
Η εμβληματική μορφή της ελληνικής και ευρωπαϊκής διανόησης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών
Δρομολόγια Πικροδάφνη–Φιξ την Τρίτη 17/2, εκτός τρεις κεντρικές στάσεις λόγω έργων στη Βασ. Όλγας
Διακοπές λειτουργίας 19/2 για εκκαθάριση 2026 – ώρες και υπηρεσίες που παραμένουν ενεργές
Η ιστορική αποκατάσταση βάσει του διορθωμένου καταλόγου του Αντώνη Ι. Φλούντζη
Ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή από το Αυτόφωρο για άσεμνες προτάσεις σε δύο κορίτσια
Ενώπιον ανακριτή ο επιχειρηματίας, επεκτείνεται η έρευνα για άδειες, σωληνώσεις και λειτουργία μονάδων
Η ανακοίνωση της «Γραμμής Ζωής»
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη του πρώην νομάρχη - Στα 6 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο από τις αναθέσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.