Ελλαδα

Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου στην Κρήτη - Στο σκαμνί οι δύο κατηγορούμενοι

Η 43χρονη χήρα και ο πρώην εραστής της ξανά στο εδώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Χριστόδουλου Καλαντζάκη
© zarpanews.gr

Δολοφονία καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στην Κρήτη: Σε δίκη η χήρα και ο εραστής της 

Σε δεύτερο βαθμό ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στην Κρήτη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ξανά -έξι χρόνια μετά το έγκλημα- η 43χρονη χήρα του γιατρού και ο πρώην εραστής της, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, o 42χρονος είχε κηρυχθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ η πρώην ερωμένη του για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη. Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων αναμένεται να δώσουν σκληρή “μάχη” στη δίκη, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια για τους εντολείς τους. Την ίδια ώρα, η 43χρονη χήρα Καλαντζάκη εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι επ’ ουδενί δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Από την πλευρά του, ο 42χρονος πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει πρωτόδικα ότι όντως η 43χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Το χρονικό της δολοφονίας του καρδιολόγου

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 42χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Το έγκλημα διαπράχθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 42χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έγινε τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο την 43χρονη χήρα, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της. Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Με πληροφορίες από Neakriti.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ