Ελλαδα

Αναβιώνει στο δικαστήριο η δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στην Κρήτη

Στο σκαμνί ξανά η χήρα και ο πρώην εραστής της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Χριστόδουλου Καλαντζάκη
© zarpanews.gr

Δολοφονία Χριστόδουλου Καλαντζάκη: Δίκη σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα - Στο εδώλιο η χήρα του καρδιολόγου και ο πρώην εραστής της

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο Λασίθι. Ο πρώην εραστής της συζύγου του γιατρού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ και η χήρα καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί να γίνει σήμερα Τετάρτη (14.6) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Οι δικηγόροι των δύο πρώην εραστών επιδιώκουν μέσα από τις αγορεύσεις τους να σπάσουν τα ισόβια. Η 42χρονη, χήρα του καρδιολόγου επιμένει στην αθωότητά της και ισχυρίζεται ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Από την πλευρά του, ο 41χρονος πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι όντως η 42χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Η Δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη - Χρονικό

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 41χρονο στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ομόφωνα ένοχους τη 42χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού και τον 41χρονο πρώην εραστή της. Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ