Ελλαδα

Τι κατέθεσαν αστυνομικός και συνεπιβάτες για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Νύχτα έντασης με αντιδράσεις από ομάδες Ρομά

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημεία όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον πυροβολισμό
Το σημεία όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον πυροβολισμό © ATHENS VOICE

Βοιωτία: Ερωτηματικά για τον θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του νεαρού Ρομά, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό έπειτα από καταδίωξη στη Βοιωτία, αναμένουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας προκειμένου να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα των ευρημάτων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του νεαρού.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θέλουν να διαπιστώσουν εάν όντως, όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ, ο νεαρός προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο. «Υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση ευρήματα που θα δείξουν εάν ο συνάδελφος λέει αλήθεια ή όχι», αναφέρει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες των άλλων τριών παιδιών που επέβαιναν στο όχημα δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Ο αδερφός του θύματος αλλά και τα δύο κορίτσια φέρεται να κατέθεσαν πως ο αστυνομικός τράβηξε έξω από το όχημα τον οδηγό και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Νύχτα έντασης στη Βοιωτία

Η κατάσταση πάντως στη Βοιωτία είναι έκρυθμη, καθώς τα μεσάνυχτα ομάδα νεαρών Ρομά συγκεντρώθηκε στην γέφυρα της Θήβας, στο Πυρί όπου έβαλαν λάστιχα και άλλα αντικείμενα πάνω στον δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μόλις εμφανίστηκαν αστυνομικοί για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία τους επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Eπεισόδια στη γέφυρα της Θήβας

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, καθώς ανέμεναν τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Τι αναφέρεται στη δικογραφία για το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ του Σαββάτου ο 18χρονος, ο οποίος δεν διέθετε δίπλωμα, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών. Ακολούθησε καταδίωξη για αρκετή ώρα με περιπολικά να κυνηγάνε το όχημα με τους τέσσερις επιβάτες.

Λόγω των μπλόκων που στήθηκαν στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς-Θηβών, ο 17χρονος μπήκε στο χωριό Λεοντάρι. Εκεί όμως, σε ένα στενό δρομάκι δεν «διάβασε» καλά τον δρόμο και έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα.

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ, ο οποίος τους ακολουθούσε μαζί με συναδέλφους του, έφτασε πρώτος στο όχημα και συνεπλάκη με τον 17χρονο οδηγό που ήδη είχε προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ακινητοποίησης του οδηγού, ο τελευταίος προσπάθησε να αρπάξει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα. αφού διαπέρασε το χέρι του 17χρονου, τον έπληξε χαμηλά στο λαιμό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

ΕΔΕ για τον αστυνομικό

Ο αστυνομικός προσήχθη αρχικά και εν συνεχεία συνελήφθη, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία ξεκίνησε ήδη προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες του και κυρίως, εάν έδρασε με νομιμότητα.

Χθες το πρωί και μόλις λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος, τόνισε πως η υπόθεση βρίσκεται σε διερεύνηση.

«Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης», δήλωσε.

Ο αστυνομικός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις από τα τρία παιδιά που επέβαιναν στο όχημα, αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη, ενώ αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί τι τελικά συνέβη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ