Ελλαδα

Ο «Εύδοξος» έγινε app - Πώς θα κάνετε τις δηλώσεις συγγραμμάτων από το κινητό

Ποιες δυνατότητες δίνει στους προπτυχιακούς φοιτητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νεαρές κοπέλες ασχολούνται από τα κινητά τους
Ποιες δυνατότητες δίνει το app για τον «Εύδοξο» © Unsplash / Jason Goodman

Ο «Εύδοξος» έγινε app για κινητά - Οι δυνατότητες που παρέχει στους φοιτητές για τις δηλώσεις συγγραμμάτων

Ο «Εύδοξος» απέκτησε app και πλέον οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων, καθώς και να υποβάλουν ερωτήματα για διευκρινίσεις, διαθέτοντας έναν ευέλικτο τρόπο πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος».

Σύμφωνα με τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android στο Google Play Store, καθώς επίσης και μέσω του gov.gr, στην υπηρεσία «Συγγράμματα – Εύδοξος», και μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος». Σύντομα η εφαρμογή θα διατίθεται και για συσκευές iOS.

Ποιες δυνατότητες δίνει το app του «Εύδοξου»

Με τη νέα εφαρμογή διευκολύνεται η συνολική διαδικασία δήλωσης και παραλαβής, μέσω έξυπνων συσκευών για τους φοιτητές, από ένα σύνολο 18.455 ενεργών συγγραμμάτων, των 491 εκδοτών που συμμετέχουν στον «Εύδοξο» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Ειδικότερα, περισσότεροι από 230.000 ενεργοί φοιτητές μπορούν εύκολα και γρήγορα:

  • Να ενημερώνονται για την προθεσμία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου
  • Να πραγματοποιούν και να τροποποιούν τη δήλωση συγγραμμάτων τους
  • Να βλέπουν τον κωδικό PIN και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων τους
  • Να έχουν εικόνα του αριθμού των συγγραμμάτων που δικαιούνται και των παραληφθέντων συγγραμμάτων τους, σε πραγματικό χρόνο και
  • Να προβαίνουν σε εθελοντική ανταλλαγή συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος+».

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της Πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη διαχείριση της διανομής συγγραμμάτων - Επέκταση ΕΥΔΟΞΟΣ», του Υποέργου 1 «Αναβάθμιση και Επέκταση Λειτουργίας ΠΣ Εύδοξος» . Η Πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ