Ελλαδα

«Κάηκαν ζώα και μαντρί»: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο (βίντεο)

Η φωτιά είχε απειλήσει το χωριό Αμυγδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε δέντρο και καπνοί που αναδύονται από τον κορμό
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο: Υπό έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική - Έκαψε ζώα και μαντρί

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (4.11) η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Κάρυστο. Οι πυροσβεστικές αρχές δίνουν μάχη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το eviathema.gr, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου ενώ στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Η φωτιά έκαψε μαντρί με εκατό πρόβατα αλλά δεν υπήρξε συντονισμένη εκκένωση χωριών, παρά οι κάτοικοι της Αμυγδαλιάς και του Πρινιά - βλέποντας τις φλόγες - απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, κινούμενοι προς την Κάρυστο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwq2l7b0bpdl)

Πληροφορίες του evima.gr αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου και επεκτάθηκε στο Κάβο Ντόρο στη Νοτιότερη πλευρά του νησιού«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε νωρίτερα κάτοικος της περιοχής στο evima.gr. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κάηκαν και αποθήκες με ζωοτροφές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwq40fct1n0h)

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Βίντεο 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ