Ελλαδα

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά - Κινδυνεύουν στάβλοι (βίντεο)

Δύσκολο το έργο κατάσβεσης λόγω των ισχυρών ανέμων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φλόγες καίνε έκταση στην Κάρυστο
Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο © eviaonline.gr

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο: Εκκένωση χωριών, σε κίνδυνο στάβλοι - Πνέουν άνεμοι έως και 8 μποφόρ στην περιοχή

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κάρυστο. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (4.11) μαίνεται ανεξέλεγκτη και το έργο κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Εύβοια. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου στη νότια Εύβοια.Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με τους κατοίκους και το eviaonline.gr, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς. Οι κάτοικοι που βρισκόταν εκεί ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης. Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι στην μάχη με τις φλόγες την δίνουν περιορισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Δύο εστίες

Σύμφωνα με το eviathema.gr, στην Κάρυστο υπήρξαν δύο εστίες φωτιάς σήμερα Σάββατο (4.11). Η πρώτη ξέσπασε στο χωριό Καλλιανοί του Δήμου Καρύστου όπου σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κολώνα της Δ.Ε.Η.. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και την περιόρισαν. Λίγη ώρα αργότερα μια δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Αμυγδαλιά, η οποία μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε προς δασική έκταση. 

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Βίντεο 

Τα τοπικά μέσα έχουν καταγράψει σε εικόνες και βίντεο τη φωτιά που μαίνεται στην Κάρυστο. 

Προβλήματα στην Εύβοια από τους ισχυρούς ανέμους

Την ίδια ώρα, από το πρωί του Σαββάτου η Εύβοια βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προβλημάτων λόγων ισχυρών ανέμων. Όπως αναφέρει το eviama.gr, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις δέντρων στους δρόμους, που έκοψαν την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας. Για ώρες πάρα πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς κόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Οι άνεμοι είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο πλατανόδασος του Κηρέως και χρειάστηκε να επέμβουν συνεργεία της πυροσβεστικής αλλά και της δημοτικής αρχής, για να τα απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και στη συνέχεια τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ