Ελλαδα

Όταν ο νόμος είναι χειρότερος κι απ’ το ΠΑΜΕ

Φαίνεται πως καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταλάβει γιατί στα αεροδρόμια τα μέτρα ασφαλείας είναι πάντα αυξημένα

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν ο νόμος είναι χειρότερος κι απ’ το ΠΑΜΕ
© Κώστας Τζούμας / Eurokinissi

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ υπέρ της Παλαιστίνης και την απουσία του νόμου για ακόμη μία φορά

Δεν ξέρω πόσο περίεργο σας φαίνεται που το ΠΑΜΕ έκανε διαδήλωση τάχα υπέρ των Παλαιστινίων, στην ουσία όμως εναντίον της Δύσης και υπέρ των τζιχαντιστών της Χαμάς* ΜΕΣΑ στο αεροδρόμιο, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε. Μιλάμε για το ΚΚΕ, δηλαδή για το κόμμα του οποίου τα μέλη έχουν απόλυτη ασυλία η οποία φτάνει μέχρι και στο ελεύθερο να ξυλοφορτώνουν αστυνομικούς (θα θυμάστε τον καρατέκα που επιτέθηκε πισώπλατα με κλοτσιά αντάξια ενός Λαρούσο σε έναν άντρα των ΜΑΤ). Μιλάμε για το κόμμα που χρησιμοποιεί το σπουδαιότερο μνημείο της Δύσης και της Δημοκρατίας, τον Παρθενώνα, για να διαφημίσει την (απολύτως θεμιτή αφού μιλάμε για κομμουνιστές) απέχθεια για τη Δύση και τη Δημοκρατία. Μιλάμε για το κόμμα που χωρίς κανένα πρόστιμο ρυπαίνει τη χώρα με αφίσες και πανό μόνο και μόνο για να δείξει την υπεροχή του έναντι του νόμου.

Η ασυλία του ΚΚΕ και των μελών του, δηλαδή ο φόβος μιας πολιτείας της οποίας οι κυβερνήτες λερώνουν τα βρακάκια τους και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να περιορίσουν τους αντικοινωνικούς πολίτες, είναι πραγματικά εξοργιστική. Αλλά υπάρχει κάτι που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό: τα μέλη του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν στο αεροδρόμιο δεν παραβίασαν κανέναν νόμο!

Το πιο εξωφρενικό είναι οτι ο νόμος δεν απαγορεύει τις διαδηλώσεις μέσα στο αεροδρόμιο και η διαδήλωση στήριξης στους τζιχαντιστές ήταν απολύτως νόμιμη. Η βλακώδης νομοθεσία δεν αναγνωρίζει καμία ιδιαιτερότητα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και τον θεωρεί δημόσιο χώρο με τον ίδιο τρόπο που θεωρεί δημόσιο χώρο και έναν κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας ή μια πλατεία. Όπως μπορείς να διαδηλώσεις υπέρ των τζιχαντιστών και των εγκλημάτων τους στην Πανεπιστημίου μπορείς να το κάνεις και στον χώρο που βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι πρόκειται να μπουν σε αεροπλάνο, έναν παραδοσιακό στόχο τζιχαντιστών τρομοκρατών. Φαίνεται πως καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταλάβει γιατί στα αεροδρόμια τα μέτρα ασφαλείας είναι πάντα αυξημένα.

Εκτός αν στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είναι και τόσο αυξημένα. Εκτός αν η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ένα αεροδρόμιο δεν είναι το ίδιο με μια πλατεία. Ή εκτός αν δεν δίνει δεκάρα για καμία ασφάλεια και καμία ψυχική οδύνη που δεν αφορά στα υψηλόβαθμα στελέχη της. Και μπράβο της.

 * Οι βουλευτές του ΚΚΕ εμφανιζόμενοι στην τηλεόραση αρνούνται να καταδικάσουν τα εγκλήματα της Χαμάς ταυτίζοντάς την με τον Παλαιστινιακό λαό και αδιαφορώντας για το ότι στην πραγματικότητα και οι Παλαιστίνιοι της Γάζας είναι αιχμάλωτοι της συμμορίας των τζιχαντιστών που εξελέγη κυβέρνηση στη ΓΑΖΑ πριν από 17 χρόνια και από τότε δεν ξαναέκανε εκλογές (πράγμα που από μόνο του δικαιολογεί την αγάπη των μελών του ΚΚΕ).   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ