Ελλαδα

Λέκκας για σεισμό 5,1 Ρίχτερ: «Πιθανόν να είναι η οροφή» (βίντεο)

Όπως είπε, η συγκεκριμένη περιοχή στην Εύβοια δεν δίνει μεγάλους σεισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας
© EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την κεντρική Εύβοια αναστάτωσε το πρωί της Παρασκευής (03/11) το νησί, την Αττική και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, η συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο Προκόπι Μαντουδίου-Λίμνης έχει έντονη σεισμικότητα σε χαμηλά και διαφορετικά επίπεδα, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς.

«Είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το ιστορικό δεδομένο είναι ότι δεν δίνει η περιοχή μεγάλους σεισμούς και πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή», είπε ο καθηγητής Γεωλογίας στην ΕΡΤ.

«Είναι διαχρονικά συνεχής δραστηριότητα σε μεγάλη τεκτονική δομή με χαρακτηριστικό ότι δίνει μικρούς σεισμούς. Πριν από 15 χρόνια και πριν από δύο χρόνια έδωσε σεισμό 4,8 βαθμών. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τα δεδομένα και είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση», ανέφερε επίσης.

Ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αρκετοί μετασεισμοί - και πράγματι έχουν σημειωθεί ήδη τρεις στην περιοχή (3,6, 2,7 και 3 Ρίχτερ).

Λέκκας για σεισμό 5,1 Ρίχτερ: «Πιθανόν να είναι η οροφή» (βίντεο)

Προς τους κατοίκους, η σύσταση είναι να αποφεύγουν κατοικίες που είναι παλιές και στο οδικό δίκτυο να αποφεύγουν περιοχές επιρρεπείς σε κατολισθήσεις.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, το προηγούμενο διάστημα κακοκαιρίας εκδηλώθηκαν κατολισθήσεις στην περιοχή, επομένως είναι γνωστά τα σημεία που πρέπει να αποφεύγονται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwoyu260i8o1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ