Ελλαδα

Nέο βίντεο με υβριστικές δηλώσεις Μπέου εναντίον δημοσιογράφων: «Κάνεις μια φορά τον μήνα μπάνιο»

Αποκάλεσε «σκουπίδια, πατσαβούρες και άπλυτους» αυτούς που προσπαθούν να αναδείξουν τα προβλήματα που έχει ο Βόλος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nέο βίντεο με υβριστικές δηλώσεις Μπέου εναντίον δημοσιογράφων: «Κάνεις μια φορά τον μήνα μπάνιο»
© ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Αχιλλέας Μπέος: Χυδαία επίθεση σε δημοσιογράφους του Βόλου, με αφορμή τα ρεπορτάζ που κάνουν για τα προβλήματα της πόλης

Σε χυδαία επίθεση προς δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου του Βόλου προχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σε βίντεο που έχει έρθει στο «φως» της δημοσιότητας, ο δήμαρχος Βόλου φαίνεται να αναφέρεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε γυναίκα δημοσιογράφο η οποία είχε κάνει ρεπορτάζ για τα προβλήματα που επιμένουν στην πόλη μετά τα αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας.

Με βάση την ημερομηνία που έχει το βίντεο, η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου φέρεται να έλαβε χώρα χτες, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 14.50′:

LIVE Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου 30/10/2023

«Σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Ρε Τασοπούλου, σε πειράζει το νερό που κόβεται στις 10-11, σε πειράζει; Γιατί κάνεις μπάνιο; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο. Τι σε νοιάζει εσένα μωρή;», είπε αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος για τη δημοσιογράφο, η οποία -σύμφωνα με τοπικά μέσα- δεν ήταν παρούσα εκείνη την ώρα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε άλλους δημοσιογράφους χωρίς να τον κατονομάσει: «Και ο άλλος ο ξεφτίλας... Σε μένα κάνουν κακό; Εμένα με ξέρει όλη η Ελλάδα. Την πόλη τους βλάπτουν. Βγήκε μια Τζανετουλάκου και έκανε μέτρηση μόνη της. Δεν έχετε με τίποτα άλλο να ασχοληθείτε; Δεν ντρέπεστε;».

«Σε μία περίοδο καταστροφής που και ο τελευταίος πολίτης έβαλε ένα πετραδάκι, ηλικιωμένοι καθάριζαν τα πεζοδρόμια κι εσείς τρίβατε τα χέρια σας και παρακαλάγατε να κάνει πλημμύρες, να καταστραφεί η πόλη. Ντροπή σας», είπε.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου παρακίνησε τους πολίτες σε επίθεση προς τους δημοσιογράφους: «Να τους φτύνουν όταν τους δουν».

Ο κ. Μπέος πρόσθεσε πως νοιάζεται για την πόλη που γεννήθηκε και είπε πως με αυτά που παρουσιάζουν δημοσιογράφοι κάνουν κακό στην πόλη.

«Έφερα δύο νταλίκες ξύδι. Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Αν αμφισβητείτε οτιδήποτε, ελάτε να κάνουμε ξανά εκλογές και να καλύψουμε τα έξοδα 50-50 με τον Παπαπέτρο. Όταν πιάνω τη μάνικα δεν το κάνω για να με δει ο κόσμος, με ξέρουν σε όλο τον κόσμο. Πιάνω τη μάνικα και την σκούπα, γιατί είναι συμβολισμός: όταν ο ίδιος ο δήμαρχος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε. Αυτό θα πει αλληλεγγύη και αγάπη για την πόλη. Όσοι δεν το κάνουν, δεν τους κατηγορώ. Αλλά τουλάχιστον βουλώστε το, ρε κοπρίτες και ξεφτίλες».

Επίθεση και στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Θα είμαι δήμαρχος για 105 χρόνια»

Παράλληλα, ο Αχιλλέας Μπέος δεν παρέλειψε να περιαυτολογήσει, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εκείνος προσωπικά έφερε τον Βόλο στο προσκήνιο.

«Εννέα χρόνια κλείνω ως δήμαρχος. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τόσο η σημερινή δημοτική αρχή όσο και εγώ αγωνίστηκα, γιατί έτσι αισθάνθηκα, να φέρω τον Βόλο στο προσκήνιο, γιατί πριν από 14 χρόνια ήταν σε ένα σκοτάδι. Να γίνει νούμερο ένα προορισμός, να μιλά ο κόσμος για την πόλη του Βόλου, να είναι η πιο καθαρή και όμορφη πόλη στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε δε ότι: «Φθάσαμε σήμερα, όπου μία μερίδα, τους οποίους δεν ξέρω πως να τους χαρακτηρίσω, θέλω να τους πω ότι θα είμαι δήμαχος για 105 χρόνια, γιατί η αλητεία που εκφράζουν και η κόντρα που δημιουργούν με δυναμώνουν. Πρέπει να ενημερώσουμε από ό,τι μέσο έχει ο καθένας, ότι ο Βόλος επανήλθε και είναι μία όμορφη και καθαρή πόλη. Έχουν όλη αυτή την υποχρέωση για τους εργαζόμενους και στους επιχειρηματίες αλλά και στα παιδιά μας».

Ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας 

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση του Αχιλλέα Μπέου κατά των δημοσιογράφων, καθιστώντας τον υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιαοπραγία κατά εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά απαράδεκτη επίθεση κατά των δημοσιογράφων, που απλά κάνουν την δουλειά τους καταγράφοντας τα προβλήματα της πόλης με την έλλειψη νερού το βράδυ, τη λάσπη και την σκόνη που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών.

Αυτή την φορά ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου δεν περιορίστηκε σε ύβρεις κατά των ανθρώπων της ενημέρωσης, και πολιτών, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω προτρέποντας σε πράξεις βίας κατά των δημοσιογράφων, θέλοντας προφανώς να «φιμώσει» κάθε φωνή, που δεν συμφωνεί με τα δικά του θέλω.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές, που είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα.

Προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου και καλεί τους συναδέλφους να αποχωρούν από τέτοιου είδους συνεντεύξεις-παρωδία, που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για το ίδιο το επάγγελμα.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και υπερασπίζεται την προσωπικότητα τους και την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, χωρίς να πτοείται από απειλές για βία κατά των μελών της. Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Σύνταγμα.

ΤΟ Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ