Ελλαδα

Πώς οδηγήθηκε στην αθώωση η Ειρήνη Μελισσαροπούλου για την υπόθεση ναρκωτικών

Καθοριστική η αντίδρασή της στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πρώην μοντέλο Ειρήνη Μελισσαροπούλου
Πώς η αντίδραση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στον Χονγκ Κονγκ κρίθηκε καθοριστική για την αθώωσή της © Facebook

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Αθώωση για την υπόθεση ναρκωτικών - Ο δικηγόρος της για την υπερασπιστική γραμμή και τα καθοριστικά δεδομένα

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρίθηκε αθώα για την υπόθεση των ναρκωτικών που βρέθηκαν στις αποσκευές της τον Νοέμβριο του 2017 σε ταξίδι της στο Χονγκ Κονγκ. Το πρώην μοντέλο πέρασε 16 μήνες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη και πλέον ήλθε η αθωωτική απόφαση που περίμενε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. 

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μίλησε για την αθώωση της νεαρής κοπέλας στο Mega και αναφέρθηκε στο πού βασίστηκε η υπεράσπισή της. «Η Ειρήνη τον Μάρτιο του 2019 αθωώθηκε ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Ελλάδα και όχι μόνο, είχε μείνει 16 μήνες προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και μετά από μία αναλυτική διαδικασία με πολλά σκαμπανεβάσματα, αθωώθηκε από 7μελες σώμα ενόρκων. Επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά κατά τον νόμο, τα αδικήματα που διαπράττονται από ημεδαπούς στο εξωτερικό όταν αφορούν στα ναρκωτικά και κάποια άλλα αδικήματα, δικάζονται και στην Ελλάδα», είπε αρχικά.

«Η υπόθεση δικάστηκε στην ουσία της όχι τυπικά, από 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα και μετά από αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκε επίσης ομόφωνα. Είναι η 2η αθωωτική για τα 2,5 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκε στις αποσκευές της. H ουσία είναι ότι η Ειρήνη δεν γνώριζε ότι υπήρχαν τα ναρκωτικά στην τσάντα της. Και τα δύο δικαστήρια δέχθηκαν τον ισχυρισμό της Ειρήνης ότι της δόθηκε η αποσκευή με πολύ καλά κρυμμένη και καμουφλαρισμένη την ποσότητα. Η Ειρήνη απολογήθηκε και εδώ, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις της εισαγγελέως και της έδρας. Ήμουν εξαρχής πεπεισμένος για την αθωότητα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. Η προϋπόθεση του να είσαι "βαποράκι" είναι να είσαι αμέριμνος και άσχετος με το τι κουβαλάς», συνέχισε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwixrtdzxxrt)

«Έπαιξε ρόλο η αντίδρασή της μόλις είδε τα ναρκωτικά»

Για την υπεράσπιση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου ο κ. Κεχαγιόγλου υπογράμμισε: «Όταν γνωρίζει τι μεταφέρει ο καθένας, οι τελωνειακοί και αστυνομικοί είναι πολύ έμπειροι. Και μπορούν να διαπιστώσουν από τις αντιδράσεις τι μπορεί να συμβαίνει. Η Ειρήνη πέρασε στο Χονγκ Κονγκ τον έλεγχο αμέριμνη χωρίς να γνωρίζει κάτι. Στο δικαστήριο στην Κίνα, ένα από τα στοιχεία που στηρίχθηκε η υπεράσπιση ήταν οι αντιδράσεις της Ειρήνης όταν έφτασε εκεί, έγινε η έρευνα και αφού ξεκόλλησαν το θερμοκολλημένη βάση του σακιδίου που κουβαλούσε, και βρέθηκε η ναρκωτική ουσία, ρωτήθηκαν οι αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ για τις αντιδράσεις της όταν βρέθηκε η ουσία. Εκείνοι απάντησαν με ειλικρίνεια ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν τα είδε. Είχαμε και άλλα στοιχεία, είχαμε ζητήσει την λήψη αποτυπωμάτων για την κοκαΐνη και αν πέρασε από τα χέρια της. Θα αποκαλύψω και άλλα στοιχεία για την δίκη της Ειρήνης στο Χονγκ Κονγκ», είπε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwibbmhdkuwx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ