Ελλαδα

Δεν επιβεβαιώνεται το αφήγημα του παιδοκτόνου της Θεσσαλονίκης

Ο 69χρονος επιμένει πως ήθελε να λυτρώσει την κόρη του από αυτήν τη ζωή

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν επιβεβαιώνεται το αφήγημα του παιδοκτόνου της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η υπόθεση του παιδοκτόνου © Unsplash

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η υπόθεση του παιδοκτόνου - Ο 69χρονος επιμένει πως ήθελε να λυτρώσει από αυτή την ζωή την κόρη του

Τους θεράποντες ιατρούς του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη αναμένει ο 1ος Ανακριτής Θεσσαλονίκης προκειμένου να γνωρίζει εάν θα πρέπει να μεταβεί ο ίδιος στο νοσοκομείο ή εάν θα λάβει εξιτήριο ο 69χρονος παιδοκτόνος, ώστε να απολογηθεί.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη συμπρωτεύουσα, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που γνώριζαν την χαμογελαστή Κατερίνα. Μια κοπέλα που από τα 14 της χρόνια, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, δίνοντας τον δικό της αγώνα για την επιβίωση όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ίδιος ο 69χρονος, επιμένει όλη ημέρα πως το μόνο που έκανε, ήταν να λυτρώσει από αυτή την ζωή την κόρη του: «Την λύτρωσα, δεν άντεχα να την βλέπω να πονάει. Δεν άντεχε η ίδια αυτή τη ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων στα στελέχη του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο 69χρονος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κατ’ ομολογία δολοφόνος της 42χρονης Κατερίνας, επιμένει πως η κόρη του δεν άντεχε αυτή τη ζωή. Κάτι τέτοιο όμως, δεν φαίνεται να προκύπτει από τις καταθέσεις τόσο του αδελφού της Αντώνη, όσο και των υπολοίπων κοντινών της ανθρώπων.

Συγκλονισμένος ο αδελφός της 

Ο αδελφός της 42χρονης, είναι διπλά συγκλονισμένος και μπροστά σε ένα ηθικό δίλημμα αφού ενώ έχει να διαχειριστεί τον θάνατο της αδελφής του, πρέπει να αποφασίσει εάν θα σταθεί στο πλευρό του πατέρα του που ταυτόχρονα είναι και δολοφόνος της αδερφής του.

Μια κατάσταση που έχει δημιουργήσει μια τραγική κατάσταση στον Αντώνη, τον άνθρωπο που στάθηκε όσο κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό της 42χρονης Κατερίνας. Ήταν ο άνθρωπος που πήγαινε διαρκώς στο σπίτι της αδελφής του ώστε να την βοηθά. Στην ζωή του, η συμπαράσταση ηθική αλλά και έμπρακτη στην Κατερίνα διαδραμάτιζε πρωταρχικό ρόλο, μέχρι που ο πατέρας τους, έκρινε πως πρέπει να την οδηγήσει στον θάνατο, για να ηρεμήσει.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του 69χρονου στο νοσοκομείο από τη προσπάθεια αυτοκτονίας

Την έπνιξε σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, με τα ίδια του τα χέρια. Αυτό που θεωρείται βέβαιο από τις αρχές είναι πως η 42χρονη Κατερίνα, ήταν αδύναμη και δεν μπορούσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα ο θάνατος να έρθει αργά και βασανιστικά.

Στην συνέχεια, έσπευσε να φύγει, πήγε σπίτι του όπου με ένα ψαροντούφεκο που είχε, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Τα τρία τραύματα που απέκτησε, δεν αποδείχθηκαν θανατηφόρα πλην όμως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο και η παραμονή του εως ότου κριθεί πως δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Λόγω των εορτασμών αύριο στη Θεσσαλονίκη, η νεκροτομή της άτυχης Κατερίνας, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής. Σε βάρος του πατέρα της, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και αναμένεται να εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ