Ελλαδα

Πάτρα: Γονιδιακός έλεγχος σε 23χρονη που έχασε δύο παιδιά σε ενάμιση χρόνο

Ερευνάται με προσοχή η υπόθεση έναν χρόνο μετά την υπόθεση Πισπιρίγκου

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Γονιδιακός έλεγχος σε 23χρονη που έχασε δύο παιδιά σε ενάμιση χρόνο
Πάτρα: Οι ειδικοί εξετάζουν το γονιδιακό υπόβαθρο της γυναίκας που έχασε τα δύο παιδιά σε έναν χρόνο © AΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Πάτρα: Ειδικοί εξετάζουν τα αίτια θανάτων των δύο παιδιών - Και τα δύο παιδιά πέθαναν με παρεμφερή συμπτώματα

Το γονιδιακό υπόβαθρο της 23χρονης Ειρήνης η οποία μέσα σε 1,5 χρόνο έχασε και τα δύο παιδιά της σε βρεφική ηλικία στη Πάτρα, θέλουν να εξετάσουν οι ειδικοί προκειμένου να αποφανθούν για τις αιτίες θανάτου.

Η άτυχη Ειρήνη, σήμερα Τετάρτη στη μια το μεσημέρι κήδεψε και το δεύτερο κοριτσάκι ηλικίας σχεδόν δύο μηνών, στον ίδιο τάφο όπου είχε κηδευτεί και το πρώτο της παιδί. Ένα κορίτσι μόλις 18 ημερών.

Και τα δύο παιδιά, πέθαναν με παρεμφερή συμπτώματα, το ένα κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και το άλλο, στο κρεβάτι του σπιτιού τους. Η τραγική υπόθεση ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αρχές, καθώς έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά την υπόθεση της Πάτρας με την Ρ.Π. να κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία της παιδιά.

Ωστόσο, η υπόθεση της 23χρονης Ειρήνης, είναι εντελώς διαφορετική, τονίζουν ιατροδικαστικές και αστυνομικοί με τους οποίους επικοινώνησε η ATHENS VOICE. Το τελευταίο παιδί, που πήρε το όνομα Μαρία-Φρειδερίκη, εξετάστηκε ιατροδικαστικά στην υπηρεσία της Πάτρας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε το παραμικρό εύρημα που να οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια.

Όλα δείχνουν πως υπάρχει μια συμβατότητα στα αίτια θανάτου των παιδιών

Αντιθέτως, όλα δείχνουν πως υπάρχει μια συμβατότητα στα αίτια θανάτου που κατεγράφησαν και στον θάνατο του πρώτου παιδιού της άτυχης Ειρήνης.

Το πρώτο κοριτσάκι, γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 2022 και πέθανε 18 ημέρες αργότερα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όταν γεννήθηκε το κορίτσι, στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαίας, ο γιατρός διαπίστωσε ένα πρόβλημα στην κίνηση των ποδιών και ζήτησε από την μητέρα να κάνει υπέρηχο στον εγκέφαλο και το ισχύο του παιδιού. Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό καθώς το μικρό κορίτσι, πέθανε λίγες ημέρες αργότερα έπειτα από μακρά νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και εν συνεχεία στο Παίδων Αγία Σοφία όπου και κατέληξε.

Το σοκ της Ειρήνης, που είχε φέρει στη ζωή το πρώτο της παιδί ήταν τεράστιο, όμως με την βοήθεια της μητέρας της, κατάφερε να ορθοποδήσει στη ζωή. Μένει εκ νέου έγκυος και στις 18 Αυγούστου φέρνει στη ζωή και το δεύτερο της παιδί. Στις 17 Οκτωβρίου και το δεύτερο της παιδί, φεύγει αναπάντεχα από τη ζωή.

Η μητέρα της Ειρήνης, Καλλιόπη, το 2014 έφερε στον κόσμο νεκρό το παιδί που κυοφορούσε και πλέον οι γιατροί θεωρούν πως οι αιτίες θανάτου των τριών παιδιών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες ζητώντας να υποβληθεί η 23χρονη σε γονιδιακό έλεγχο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ