Ελλαδα

«Παλεύω να περπατήσω» - Η 26χρονη Ντίνα μιλά για τον Γολγοθά που ζει μετά τα Τέμπη

Επτά μήνες μετά την τραγωδία προσπαθεί να επανέλθει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγωδία στα Τέμπη: Πως μια 26χρονη επιζώσα συνεχίζει ακόμα τον αγώνα - «Παλεύω να περπατήσω»
Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη © EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Επέζησε της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά επτά μήνες μετά η 26χρονη Ντίνα εξακολουθεί να ζει έναν Γολγοθά προσπαθώντας να επανέλθει

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, μια από τις επιζώσες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεχίζει να αγωνίζεται με τους τραυματισμούς της επτά μήνες μετά.

Μιλώντας στο κανάλι Open, η 26χρονη μίλησε για τον προσωπικό της Γολγοθά, διαμαρτυρόμενη για το σύστημα υγείας, καθώς αναγκάζεται να πληρώσει η ίδια μέχρι και τα φάρμακά της. «Νιώθω τυχερή, διότι παρά τους πόνους στους 7 μήνες - γιατί δεν υπάρχει μέρα που να μην πονάω - είμαι ακόμη ζωντανή», ανέφερε.

Η 26χρονη Μαγδαλιανίδη ταξίδευε στη μοιραία αμαξοστοιχία στη θέση 22 του δεύτερου βαγονιού. Χάρη στην αυτοθυσία δύο συνεπιβατών της κατάφερε να σωθεί. Ωστόσο, 7 μήνες μετά δεν έχει επανέρθει από τα τραύματά της.

«Προσπαθούσα να συρθώ, έσπαγαν τζάμια, έπεφταν πάνω μου πράγματα. Αυτό οδήγησε σε ακόμη περισσότερα κατάγματα. Με βρήκαν κάτω στο ρέμα που καιγόταν, μαζί με άλλα 5 παιδιά τα οποία ήταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ», περιέγραψε.

Τέμπη: Επτά μήνες μετά την τραγωδία, πολυτραυματίας συνεχίζει να παλεύει | OPEN TV

Η 26χρονη έχει κάνει 25 χειρουργεία και εκκρεμούν άλλα πέντε

«Είχα βλάβη και στους πνεύμονες διότι έσπασαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους και την μέση. Τα χειρουργεία ακόμη συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω».

Η 26χρονη έχει στο πλευρό της μόνο την οικογένεια και τους φίλους της. Πληρώνει η ίδια τα φάρμακά της, ενώ η μητέρα της έχει σταματήσει να εργάζεται για να είναι στο πλευρό της.

«Μου είπαν από τον ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, τις γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, για να πάρω την αποζημίωση», είπε στην κάμερα του Open.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δικηγόρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε μετά το δυστύχημα, όλα αυτά θα έπρεπε να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και με φροντίδα του ΕΟΠΥΥ.

«Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα για να έχω την διανοητική μου κατάσταση σταθερή. Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω φως και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται όπως και εγώ. Είτε είναι στην εντατική είτε έχουν τραύματα παρόμοια με τα δικά μου».

«Θα με βοηθούσε εάν γινόταν αυτόματα η διαδικασία, με τον ΑΜΚΑ»

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρει πως όλα τα χρωστάει στον εργοδότη της ο οποίος την στηρίζει οικονομικά στα ζητήματα της υγείας.

«Θεωρητικά, έχουμε στήριξη του ΕΟΠΥΥ, αλλά δυστυχώς, πέρα από τις αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε, χρειαζόμαστε και τις γνωματεύσεις και έχουμε περάσει από πάρα πολλούς γιατρούς που πρέπει να ξαναβρώ για να μου ξαναγράψουν τις γνωματεύσεις και να πάρω τα φάρμακα. Θα με βοηθούσε εάν γινόταν αυτόματα η διαδικασία, με τον ΑΜΚΑ. Δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι σε πάρα πολλά πράγματα», συνέχισε.

Σε ερώτηση εάν έχει κάποια ψυχολογική υποστήριξη αναφέρει: «Μετά την νοσηλεία μου στο Παπανικολάου, στην πλαστική χειρουργική, βρήκαμε εκεί έναν καλό ψυχίατρο και βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου. Δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο».

Η 26χρονη ζητάει να γίνονται κάποιες διαδικασίες αυτόματα. «Μέσω του ΑΜΚΑ να μου παρέχουν τα χρήματα και όχι να πρέπει να πληρώσω εγώ την κλινική ή τα φάρμακα και μετά να τα πάρω πίσω γιατί εγώ μπορεί να μην έχω καν αυτή τη δυνατότητα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ