Ελλαδα

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Καταδικάζει τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

«Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Καταδίκη του βανδαλισμού γκράφιτι - «Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά»

Tο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει, με ανακοίνωση του, τον βανδαλισμό από αγνώστους, της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, κοντά στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος αναφέρουν πως, «η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».

Υπενθυμίζεται πως άγνωστα άτομα έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα εναντίον των Εβραίων και υπέρ της Γάζας («Free Gaza» και «Εβραίοι=Ναζί»), θέλοντας να εκφράσουν μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτός από τα συνθήματα που έγραψαν σε διάφορα σημεία της τοιχογραφίας, μαύρισαν και το εξάκτινο Αστέρι του Δαβίδ που είχαν στο πέτο τους τα τρία παιδιά που απεικονίζονται στην τοιχογραφία, η οποία συμβολίζει τον άδικο χαμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

»Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό. Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ