Ελλαδα

«Flood Shield»: Σύστημα-ασπίδα για άμεση προειδοποίηση πλημμυρών στον Αξιό

Πώς θα παρακολουθεί τη στάθμη του νερού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Flood Shield»: Σύστημα-ασπίδα για άμεση προειδοποίηση πλημμυρών στον Αξιό
«Flood Shield»: Σύστημα-ασπίδα για άμεση προειδοποίηση πλημμυρών στον Αξιό © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Flood Shield»: Σύστημα προειδοποίησης πλημμυρών στον Αξιό - Πώς θα παρακολουθεί τη στάθμη του νερού

Η δοκιμαστική λειτουργία ενός Πληροφοριακού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πλημμυρών στη λεκάνη απορροής του ποταμού Αξιού αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου. Οι σταθμοί θα τοποθετηθούν σε δύο σημεία στη κοίτη του ποταμού Αξιού σε ελληνικό έδαφος.

Η λειτουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, μέσω τηλεμετρικών σταθμών, πλατφόρμας κοινής διαχείρισης συμβάντων και αποστολής μηνυμάτων στους πολίτες προβλέπονται από το έργο «Κοινή διακυβέρνηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας στη διασυνοριακή περιοχή “Αξιού/Vardar» και ακρωνύμιο «FLOOD SHIELD» του προγράμματος Interreg IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia, το οποίο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Ο Στέλιος Ταμβακίδης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης μίλησε στην ΕΡΤ3, τονίζοντας ότι πρόκειται για κάποια όργανα, τα οποία είναι υδρολογικά και μετεωρολογικά και από αυτά τα όργανα μπορούμε να παίρνουμε ύψος βροχόπτωσης, ένταση βροχόπτωσης και από τα υδρολογικά μπορούμε να παρακολουθούμε τη στάθμη του νερού σε συγκεκριμένα σημεία και να ελέγχουμε και την παροχή, δηλαδή την ταχύτητα με την οποία ρέει το νερό.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ