Ελλαδα

Κάθειρξη 12 ετών στον 47χρονο προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Κρήτη που ασέλγησε σε ανήλικη

«Επέλεγε πρόσωπα που δεν θα τον αμφισβητούσαν», είπε η εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία του 26χρονου γιου του
Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία του 26χρονου γιου του © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κρήτη - Προπονητής Τάε Κβο Ντο: Κάθειρξη στον 47χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη

Ποινή κάθειρξης 12 ετών και τεσσάρων μηνών επιβλήθηκε στον 47χρονο προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Κρήτη που κάθισε στο εδώλιο μετά από καταγγελίες αθλητών του. Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα ο προπονητής να επιστρέψει στη φυλακή.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 47χρονος -που είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο για οχτώ κακουργηματικές πράξεις- τελικά κρίθηκε ένοχος μόνο για ένα κακούργημα που αφορούσε σε ασέλγεια σε ανήλικη αθλήτριά του, ενώ για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις κηρύχθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος. Η απόφαση επί της ενοχής ήταν κατά πλειοψηφία 6-1. Μειοψήφησε μία ένορκος που είχε την άποψη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου είχε προτείνει την ενοχή του 47χρονου προπονητή Tαε κβο ντο για τέσσερα από τα 8 αποδιδόμενα κακουργήματα και για τέσσερα πλημμελήματα. Η εισαγγελέας αξιολόγησε την κάθε περίπτωση χωριστά, λέγοντας ότι η επιλογή των θυμάτων ήταν στοχευμένη. «Επέλεγε θύματα που ήξερε ότι δεν θα τον αμφισβητούσαν σε καμία περίπτωση», είπε η εισαγγελέας. Όπως ανέφερε, δεν έγινε πρόταση για μασάζ σε όλους.

Όπως αναφέρει ακόμη το ρεπορτάζ του cretalive.gr, η εισαγγελέας σε άλλο σημείο τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο για τους ανήλικους αθλητές να βγουν και να μιλήσουν καθώς αυτό που υπέστησαν, το έπαθαν από τον προπονητή τους, τον άνθρωπο που εμπιστεύονταν και τον είχαν ψηλά στη συνείδηση τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ