Ελλαδα

Τι απαντά η διεύθυνση του ξενοδοχείου στην Αττική για κρούσματα κοριών

«Κύμα» κοριών σε Αγγλία και Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεβάτι και κομοδίνο
Τι απαντά η διεύθυνση του ξενοδοχείου στην Αττική για κρούσματα κοριών © Unsplash / Annie Spratt

Κοριοί: Η απάντηση του ξενοδοχείου στην Ελλάδα - «Κύμα» κοριών σε Αγγλία και Γαλλία

Έντονη ανησυχία προκάλεσε, έπειτα από καταγγελία του προέδρου Εργαζομένων Επισιτισμού Γιώργου Χότζογλου, πως πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική έκλεισε εξαιτίας κοριών.

«Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών», ανέφερε σε δηλώσεις του στο OPEN και πρόσθεσε ότι «ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση».

«Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας, κυρίως από τη Γαλλία, μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο», είπε ο κ. Χοτζόγλου, αναφερόμενος στον φόβο που επικρατεί γενικότερα για την εμφάνιση κοριών στην Ελλάδα. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwbn7wifreap)

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου «τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα».

Η απάντηση του ξενοδοχείου

Σε επικοινωνία που είχε το MEGA με το εν λόγω ξενοδοχείο, διαψεύδουν την ύπαρξη κοριών στις εγκαταστάσεις τους.

Η δραματική κατάσταση στη Γαλλία

Οι κοριοί στη Γαλλία έχουν θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση και έχουν πανικοβάλει τους πολίτες. Τα μικροσκοπικά έντομα φαίνεται ότι βρίσκονται παντού: στα νοσοκομεία, στα μέσα μεταφοράς, στα σινεμά και στα ξενοδοχεία.
«Κοριοί: χειρότεροι κι΄από βαμπίρ», «Κοριοί! Τι ψύχωση!»... από την Libération μέχρι την Parisien-Aujourd'hui-en-France, τα παράσιτα καταλαμβάνουν πλέον τους πρώτους τίτλους των γαλλικών εφημερίδων. Ακόμη πιο ανησυχητικό, το CNN κάνει λόγο για «γενικευμένη επιδημία κοριών» στη Γαλλία λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπροστά στην αυξανόμενη αγωνία που προκαλεί η μάστιγα, η κυβέρνηση εγκαλείται από όλες τις πλευρές. Ο εκπρόσωπός της Ολιβιέ Βεράν υποσχέθηκε χθες «γρήγορες απαντήσεις στους Γάλλους», την ώρα που στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, η επικεφαλής του μακρονικού στρατοπέδου Σιλβέν Μαγιάρ ανακοίνωνε ότι θα υπάρξει πρόταση νόμου για το θέμα μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Δεν σταματάω να ξύνομαι»

Στην αρχή του φθινοπώρου, οι κοριοί φαίνεται να έχουν διεισδύσει σε κάθε γωνιά της καθημερινής ζωής των Γάλλων. Στις συζητήσεις στα καφέ, στο παρισινό μετρό, όπου κανείς πλέον δεν εκπλήσσεται αν δει τον διπλανό του να επιθεωρεί το κάθισμα πριν καθίσει. «Οι κοριοί θα μας τρελάνουν, δεν σταματάω να ξύνομαι. Αυτήν τη στιγμή, έχω την εντύπωση ότι έχω παντού», λέει μία επιβάτις της Γραμμής 11 στη φίλη της που ξεσπάει στα γέλια.
Τουλάχιστον δύο σχολεία της νότιας Γαλλίας μολύνθηκαν και χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά. Στη βόρεια Γαλλία, μονάδα Επειγόντων νοσοκομείου χρειάστηκε να μεταφερθεί για μία μέρα μετά την ανακάλυψη εστιών κοριών. Φωτογραφίες και βίντεο έχουν κατακλύσει από τα μέσα του Σεπτεμβρίου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίζονται φοιτητές να εκκενώνουν αμφιθέατρο στην Αιξ-αν-Προβάνς έπειτα από «υποψία», κορεάτισα influencer με δύο εκατομμύρια ακολούθους που δείχνει τα χέρια της γεμάτα τσιμπήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από το παρισινό μετρό, «κοριοί» που υποτίθεται ότι βολτάρουν στα καθίσματα του TGV.

Έπειτα από απαίτηση των επιβατών, SNCF και RATP, οι διαχειρίστριες εταιρείες του μετρό και του σιδηροδρόμου, χρειάστηκε να επέμβουν επανειλημμένως για να επιθεωρήσουν τους συρμούς και να καθησυχάσουν. «Ολα τα υλικά μας περνούν συστηματικά από βαθύ καθαρισμό (...) Τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε κανένα περιστατικό κοριών...», είτε πρόκειται για το μετρό, το RER, το τραμ ή τα λεωφορεία, ανακοίνωνε στα τέλη του Σεπτεμβρίου η RATP.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ