Ελλαδα

37χρονος«έγδυσε» εταιρεία στην Κατερίνη και προκάλεσε ζημιά άνω του μισού εκατομμυρίου

Έκλεψε και εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Κατερίνη: 37χρονος προκάλεσε ζημιά 530.000 ευρώ σε εταιρεία - Έκλεψε και εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπής εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις εταιρείας στην Κατερίνη, με δράστη έναν 37χρονο Ρομά.

Πρόκειται για μέλος συμμορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, μετά από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του διέρρηξαν, τέσσερις φορές, εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης και «σήκωσαν» καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 28.350 ευρώ, ενώ κατά τη δράση τους προκάλεσαν ζημιές που υπερβαίνουν τις 530.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της επιχείρησης.

Κατόπιν έρευνας στο σπίτι του στα Διαβατά βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσε αλλά και τρεις κουλούρες καλωδίων ρεύματος που αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο 37χρονος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για διαρρήξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ