Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια στα Τέμπη μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Απολογία στον Εφέτη - Ανακριτή για τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή απολογείται σήμερα (18.10) ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, για τη δίωξη που του έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίωξη ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Ο κ. Πατέρας διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Κανένα από τα ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ δεν έχει προφυλακιστεί, ενώ σήμερα μετά και την απολογία του πρώην πρόεδρου του ΟΣΕ θα αποφασιστεί ποια θα είναι η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο εφέτης-ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση και σηκώνει το βάρος της υπόθεσης προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες σε όποιο βαθμό κι αν βρίσκονται φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της έρευνας και ενδεχομένως θα προχωρήσει στην άσκηση και νέων διώξεων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwbcy1tjx5fd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ