Ελλαδα

Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε σε περιπολικό στο Ζεφύρι

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο για να ερευνήσουν την δολοφονία 8χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ζεφύρι: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε περιπολικό - Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο για να ερευνήσουν την δολοφονία 8χρονου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Ζεφύρι ένας 35χρονος , που πυροβολούσε από την αυλή του σπιτιού του με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει φθορές με τα σκάγια σε οροφή περιπολικού, που κινούνταν σε παρακείμενη οδό.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων και της πρόκλησης φθοράς σε υπηρεσιακό όχημα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά από έλεγχο που έγινε στο όπλο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο.

«Θα μας είχαν φάει όλους» - Τι δήλωσε στην Athens Voice ο πατέρας του 8χρονου από το Ζεφύρι

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στο άτυχο αγόρι που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ίδιο του τον νονό στο Ζεφύρι το βράδυ του Σαββάτου.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του δράστη και των συνεργών του, μιας ομάδας περίπου 10-15 ατόμων δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η ανησυχία για φαινόμενα αντεκδίκησης να μεγαλώνει.

Οι γονείς του αγοριού η Ανδριάνα και ο Διονύσης, ζητούν από την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες οι οποίοι όπως καταγγέλλουν, ήρθαν στο σπίτι τους αργά τοναπόγευμα του Σαββάτου.

Στο μπαλκόνι του σπιτιού έπαιζαν μικρά παιδιά, μεταξύ αυτών και ο μικρός Παναγιώτης. Ξαφνικά πέντε αυτοκίνητα σταμάτησαν σε μικρή απόσταση από το σπίτι από διαφορετικές πλευρές. Περίπου 10 -15 άτομα κατέβηκαν και άρχισαν σχεδόν όλοι μαζί να πυροβολούν με πιστόλια και καραμπίνες προς το μπαλκόνι. Οι τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στο μπαλκόνι και τα τρία άλλα παιδιά πρόλαβαν να μπουν στο εσωτερικό και να προφυλακτούν. Όχι όμως και ο μικρός Παναγιώτης, ο οποίος τραματίστηκε από τα πυρά στο κεφάλι.

«Εαν μας πετύχαιναν στο μπαλκόνι θα μας είχαν φάει όλους» - Τι δήλωσε ο πατέρας του στην AthensVoice

Όπως κατήγγειλαν στην AthensVoice οι γονείς του νεκρού παιδιού, οι δράστες δεν σταμάτησαν να πυροβολούν ακόμα και όταν τους έλεγαν πως σκοτώθηκε ο Πάνος. «Εαν μας πετύχαιναν στο μπαλκόνι θα μας είχαν φάει όλους», λέει ο πατέρας του άτυχου Παναγιώτη.

«Πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Να μείνουν μια ζωή στη φυλακή», ζητά η μητέρα του νεκρού παιδιού.

Οι δράστες, σύμφωνα με συγγενείς των γονιών του νεκρού παιδιού, είχε απειλήσει κατά το παρελθόν ξανά την οικογένεια αλλά και τους ιδιοκτήτες των γειτονικών σπιτιών προκειμένου να τα εγκαταλείψουν. Μάλιστα είχαν καταγράψει τις απειλές τους σε βίντεο, το οποίο ανήρτησαν στην πλατφόρμα "ΤΙΚ-ΤΟΚ". Το βίντεο με τις απειλές κατά της ζωής των γονιών του μικρού Παναγιώτη, είχε τραβηχτεί μπροστά από το σπίτι της οικογένειας, ενώ αυτή έλειπε.
Στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να γίνει σήμερα η νεκροτομή στον μικρό Παναγιώτη, προκειμένου να διευκρινηστούν οι συνθήκες θανάτου του.
Στο Ζεφύρι πάντως, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη δύο ημέρες μετά το φονικό. Τα μεσάνυχτα, κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε εναντίον οχήματος της αστυνομίας που εκτελούσε υπηρεσία λόγω των αυξημένων μέτρων στην περιοχή. Οι βολές με την καραμπίνα ευτυχώς δεν τραυμάτισαν κάποιον αστυνομικό ή άλλους κατοίκους της περιοχής. Ο άνδρας συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε έπειτα από τον έλεγχο του σειριακού αριθμού της, η καραμπίνα ήταν κλεμμένη πριν από μια δεκαετία από το κέντρο της Αθήνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ