Ελλαδα

«Ντυθείτε πιο ζεστά»: Πού αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες το επόμενο 48ωρο

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισχυροί άνεμοι κάνουν τα κύματα να πηδούν από το λιμάνι της Πρέβεζας
Πρόγνωση Αρναούτογλου για πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Ντυθείτε πιο ζεστά», συνιστά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, για τον καιρό του επόμενου 48ωρου στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Αρναούτογλου κάνει λόγο για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που θα συνοδεύεται από ισχυρούς και ψυχρούς βοριάδες. 

Μάλιστα, σε βιντεάκι στο οποίο συνοδεύει την ανάρτησή του, διακρίνεται η πορεία των ψυχρών αέριων μαζών, αλλά και των θερμών. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Φίλες και φίλοι!

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας συνοδεία ισχυρών και ψυχρών βοριάδων κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και κατά τόπους στα κεντρικά το επόμενο 48ωρο! Ντυθείτε πιο ζεστά, από αύριο το πρωί σε Μακεδονία και Θράκη, απ' ότι κάνατε τις τελευταίες ημέρες, και κυρίως τα μικρά παιδιά που θα πάνε στο σχολείο! Στη Θεσσαλονίκη προσοχή στον κατά διαστήματα πολύ ισχυρό αλλά και ψυχρό Βαρδάρη! (Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα για καλό και για κακό)

Στο βιντεάκι οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν τις σχετικά ψυχρές αέριες μάζες, οι πιο σκούρες προς το γαλάζιο τις ακόμα πιο ψυχρές και από το κίτρινο προς το πορτοκαλί τις καλοκαιρινού τύπου θερμές αέριες μάζες!

Αρκετές βροχές θα σημειωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά και κατά τόπους στα ηπειρωτικά!
Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, όπως θα δείτε, αναμένεται όμως και πάλι προς τα τέλη της εβδομάδας. Λεπτομέρειες στα αναλυτικά δελτία καιρού από ΔΕΥ- ΠΑΡ στις 19:15 στην ΕΡΤ3

Με εκτίμηση,
Σάκης Αρναούτογλου

Φίλες και φίλοι! Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας συνοδεία ισχυρών και ψυχρών βοριάδων κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και κατά...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, October 15, 2023

Ο καιρός αύριο Δευτέρα (16.10) - Πρόγνωση Meteo

Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται αύριο Δευτέρα (16.10). Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα του Βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας του Βορείου Αιγαίου και στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 25-26, στη Θεσσαλία από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24-25, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 24-25, στις Κυκλάδες από 18 έως 23-24, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 25-26 και στην Κρήτη από 9 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές και παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw92e6cm48cx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ