Ελλαδα

Σήμερα η αποτέφρωση της Μαίρης Χρονοπούλου - Το «τελευταίο αντίο» των φίλων της

Λύθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την καύση της σορού της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαίρη Χρονοπούλου
Η Μαίρη Χρονοπούλου στην ταινία του 1969 «Όταν η πόλις πεθαίνει», σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη © Finos Film

Μαίρη Χρονοπούλου: Σήμερα η αποτέφρωση της σορού και το πάρτι των φίλων της για το «τελευταίο αντίο»

«Τελευταίο αντίο» στη Μαίρη Χρονοπούλου θα πουν σήμερα Παρασκευή (13.10) φίλοι και συνεργάτες της σπουδαίας ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή μετά από ατύχημα που είχε στο σπίτι της σε ηλικία 90 ετών. 

Όπως έγινε γνωστό, μετά τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όσοι αγάπησαν την ηθοποιό θα έχουν την ευκαιρία να την αποχαιρετίσουν το πρωί της Παρασκευής από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:30, στο σπίτι της, στην οδό Αληθείας 10, στην Παιανία. Στις 13:30 η σορός της ηθοποιού θα ταξιδέψει στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Στις 15:30 θα γίνει αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας και στις 16:25 παραλαβή της σορού προς αποτέφρωση.

«Έτσι θα είναι το δικό μου “φινάλε”, το τελευταίο μου “πάρτι”. Χωρίς φέρετρο, όλα λευκά. Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι. Το τελευταίο "πάρτι" μου έχει άλλο πλάνο. Η καύση είναι ένας εξαγνισμός», είχε δηλώσει η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου σε παλιότερη συνέντευξή της.

«Ευχαριστούμε το υπουργείο Πολιτισμού που επιχορήγησε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της όλης τελετής αποχαιρετισμού της Μαίρης Χρονοπούλου», αναφέρει εκ μέρους των φίλων και των συγγενών της Μαίρης Χρονοπούλου, Σοφίας και Αθηνά Στακιά, ο κύριος Χάρης Παπαδόπουλος, που ανέλαβε την οργάνωση και εκτέλεση της τελευταίας επιθυμίας της Μαίρης Χρονοπούλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw6fiwjnsqkp)

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

Δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, δια γυμνού οφθαλμού, που να οδηγούν τον ιατροδικαστή στην εγκληματική ενέργεια μετά τη νεκροτομή της Μαίρης Χρονοπούλου. Η σορός της γνωστής καλλιτέχνιδος μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Μανώλη Σακελλιάδη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ως αιτία θανάτου καταγράφεται η «ενδοκρανιαία αιμορραγία τραυματικής αιτιολογίας/υπό εργαστηριακή διερεύνηση»Ο έμπειρος ιατροδικαστής, έλαβε δείγματα από τα σπλάχνα και άλλα σημεία του σώματος τα οποία απέστειλε για εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αναμένονται να γίνουν γνωστά μέσα στο επόμενο δίμηνο και η σορός παραδόθηκε στο γραφείο τελετών που έχει αναλάβει τις διαδικασίες.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εάν και δεν υπάρχει κάποια εισαγγελική παραγγελία, θέλουν να είναι απόλυτα βέβαιοι πως δεν υπάρχει το παραμικρό «θολό» σημείο στη διαδικασία. Το ότι πρόκειται για την πασίγνωστη ηθοποιό, δεν διαφέρει σε τίποτε από το να ήταν ένας άσημος πολίτης, όπου και πάλι θα γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες. Πλην όμως, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του συνηγόρου της, δικηγόρου κ. Χατζημιχάλη, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στην υπόθεση.

Αυτό που ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν γνώση της υπόθεσης, είναι πως τα ευρήματα που ιατροδικαστή είναι συμβατά και κοινά με τα ευρήματα των ιατρών του Ευαγγελισμού, όπου και μεταφέρθηκε η Μαίρη Χρονοπούλου αμέσως μετά τον τραυματισμό της στο σπίτι της στην Ανατολική Αττική.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw6o76wkught)

Διαβάστε επίσης »»» Οι στιγμές και οι ερμηνείες της Μαίρης Χρονοπούλου που θα μείνουν για πάντα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ