Ελλαδα

Τα καταστήματα του Πειραιά γίνονται προσβάσιμα στα άτομα με αυτισμό

Διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση και ασφάλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πειραιάς: Προσβάσιμα τα καταστήματα στα άτομα με αυτισμό - Ανακοινώθηκε σημαντική κοινωνική δράση - Τι αλλάζει στο πλαίσιο λειτουργίας.
Καταστήματα του Πειραιά θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για να υποδέχονται τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού © Unsplash

Πειραιάς: Προσβάσιμα τα καταστήματα στα άτομα με αυτισμό - Ανακοινώθηκε σημαντική κοινωνική δράση - Τι αλλάζει στο πλαίσιο λειτουργίας.

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Η ψυχική ανθεκτικότητα στους χώρους της εργασίας», πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11 /10 στο ΕΒΕΠ, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10/10).

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΣΠ Θοδωρής Καπράλος, υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να ανοίξουμε την συζήτηση για την ψυχική υγεία, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε για τη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας. Πρέπει», όπως είπε, «να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να συμβάλλουμε στην μείωση των παραγόντων που αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία, των συνεργατών μας, των εργαζομένων και των πελατών μας».

Επίσης, ανακοίνωσε την σημαντική κοινωνική δράση για τα άτομα με αυτισμό με πρωταγωνιστή τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, όπου καταστήματα του Πειραιά θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες (χαμηλό φωτισμό, ήπια ένταση μουσικής κ.α.) σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, για να υποδέχονται τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και τους συνοδούς τους, ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση και ασφάλεια.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της, χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την ημερίδα, συνεχάρη τον ΕΣΠ για την ανθρωποκεντρική δραστηριότητά του, καθώς όπως ανέφερε «η ψυχική ανθεκτικότητα στον εργασιακό χώρο είναι σπουδαία, αλλά και για την πρωτοβουλία στήριξης των ατόμων με αυτισμό» και τόνισε πως η περιφέρεια στηρίζει και ενισχύει κάθε ενέργεια που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευαίσθητων ομάδων της κοινωνίας μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.