Ελλαδα

Youth Pass: Πώς και πότε θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ

Ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Youth Pass: Πώς και πότε θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ
© Unsplash

Youth Pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα - Πως θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ - Ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Η πλατφόρμα Youth Pass θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου, στην οποία θα έχουν την δυνατότητα χιλιάδες νέοι 18 και 19 ετών να υποβάλλουν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Tο Youth Pass θα έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι νέοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε φορείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Οι δικαιούχοι του Youth Pass

Στο μέτρο αυτό της οικονομικής βοήθειας, δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι όσοι είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ένας νέος 18 ετών που υποβάλλει αίτηση για το Youth Pass φέτος, θα λάβει τα 150 ευρώ και το 2024 θα λάβει ξανά το αντίστοιχο ποσό, χωρίς να χρειάζεται εκ΄ νέου αίτηση.

Σε περίπτωση που κάποιος νέος δεν υποβάλλει αίτηση σε ηλικία 18 ετών και το κάνει την επόμενη χρονιά, θα λάβει την οικονομική ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος.

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.

Η προθεσμία των αιτήσεων θα ανοίξει τη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται για τους νέους που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους κάθε έτος. Από του χρόνου, οι αιτήσεις θα γίνονται από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Youth Pass: Πώς και πότε θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το youth pass © Unsplash / Getty Images

Διαδικασία πίστωσης

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ