Ελλαδα

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Το έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη πάνω σε καρέκλες σχολικής αίθουσας
© EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Κλειστά σχολεία: Οι ημέρες που θα είναι κλειστά και το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία για δύο ημέρες λόγω των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023. Όπως ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, αλλά και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, αφού οι σχολικές μονάδες θα αποτελέσουν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα κληθούν να προσέλθουν οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν.

Εάν τελικά, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης δεν εκλεγούν από την α' Κυριακή και χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, τότε σε αυτές τις περιοχές, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή (13.10), αλλά και τη Δευτέρα (16.10).

Τι αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τους Διευθυντές

Λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας. Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 38,7% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τι ισχύει για τα ιδιωτικά σχολεία

Παρότι τα ιδιωτικά σχολεία δεν θα αποτελέσουν εκλογικά τμήματα, οι γονείς ενημερώνονται ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου, για τη διευκόλυνση μετακίνησης των εκλογέων. Τα ιδιωτικά σχολεία θα κλείσουν για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ