Ελλαδα

Τι απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στα περί προαγωγής του λιμενάρχη του Blue Horizon

Διέψευσε κατηγορηματικά σχετικό δημοσίευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blue Horizon
© EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

O κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τo δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο πήρε προαγωγή ο κεντρικός λιμενάρχης που ήταν σε βάρδια όταν έχασε την ζωή του ο 36χρονος Αντώνης

Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δημοσίευμα που αναφέρεται ότι προχήθη στη θέση του βοηθού κλαδάρχη ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, ο οποίος ήταν σε βάρδια όταν έχασε την ζωή του ο 36χρονος Αντώνης στο «Blue Horizon».

«Όχι, δεν ισχύει», απάντησε ο κ. Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από κεντρικός λιμενάρχης πειραιά και γίνεται βοηθός κλαδάρχη».

«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη. Οπως αναφέρει ο νόμος, ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που είχε, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε βοηθός κλαδάρχη σε μία μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά» ότι πρόκειται για αναβάθμιση ή επιβράβευση.

Ο αρχιπλοίαρχος που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του, βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7/9 είχε απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Aνακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει «ντροπή και αίσχος η καρατόμηση έγινε αναβάθμιση» 

«Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά…», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, η οποία επικαλείται το δημοσίευμα της Real News.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.