Ελλαδα

Χωρίς τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή λόγω αγώνων δρόμου

Ποιες ώρες θα ισχύσουν τροποποιήσεις δρομολογίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χωρίς τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή λόγω αγώνων δρόμου

Αλλαγές σε δρομολόγια τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ λόγω αγώνων δρόμου την Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων και τραμ θα εφαρμοστούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 λόγω της διεξαγωγής του «7ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης» και του «15ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου “Race for the Cure”».

Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίως δρομολόγια που περνούν από το κέντρο της Αθήνας.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια του τραμ

Σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ., η Γραμμή 6 του τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα είναι εκτός λειτουργίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 14:00.

Η σύνδεση της Γραμμής 7 του τραμ και της Γραμμής 2 του Μετρό, θα γίνεται μέσω της λεωφορειακής γραμμής Α2 στις στάσεις «Μαρίνα Αλίμου» για το τραμ και «Συγγρού-Φιξ» για το Μετρό.

Το επιβατικό κοινό μπορεί επίσης να εξυπηρετηθεί μέσω των λεωφορειακών γραμμών:

  • Β2: ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ (ΜΕΣΩ ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ)
  • 126: ΣΤΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (ΑΠΟ ΟΔΟ NAΪΑΔΩΝ) ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ

Τροποποιήσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ, ο οργανισμός θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, για το χρονικό διάστημα από τις 07:00 έως τις 13:00, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας.

Σημειώνεται ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS), θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό μετρό Κατεχάκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα δρομολόγια των γραμμών 025 και 026 δεν θα εκτελούνται στην κατεύθυνση από Αφετηρία (Ιπποκράτους), τα δρομολόγια τη γραμμή 230 δεν θα εκτελούνται στην κατεύθυνση από Αφετηρία (Ακρόπολη), ενώ η γραμμή 060 θα διακόψει τη λειτουργία της κατά τις παραπάνω ώρες.

Τέλος, τροποποιήσεις αναμένονται και στις εξής λεωφορειακές γραμμές:

  • Αλλαγή διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 203, 204, 212 μεταξύ 10:00 – 14:00 λόγω αγώνων στην οδό Καραολή και Δημητρίου στον Δήμο Βύρωνα.
  • Αλλαγή διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 421, 619, 755, 755Β, Β9 και τρόλεϊ 3, 6 μεταξύ 18:00 – 22:00 λόγω του 11ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Γ. Αποστολάκης στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Ο ΟΑΣΑ καλεί το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ