Ελλαδα

Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς

Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ένοχος και στο Εφετείο - Η εισαγγελική πρόταση και τα ελαφρυντικά

Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας. Ο γυναικοκτόνος καταδικάστηκε για ψευδή κατάθεση και ψευδομαρτυρία με την οποία κατέστησε άλλον κατηγορούμενο.

Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, κάτι που στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών. 

Μέσα στην ημέρα το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή που θα του επιβληθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvv7gou67x2h)

Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Καταπέλτης είναι η εισαγγελική πρόταση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στο Εφετείο, όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η στυγερή γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς. Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας ζήτησε να μην μειωθεί ούτε για μία ημέρα η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα. 

«Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο ά βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει» τόνισε ο εισαγγελέας και αναφέρθηκε στην απόφαση του γυναικοκτόνου να παραιτηθεί της έφεσης. «Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη να πω ότι η παραίτηση προκαλεί έκπληξη. Είναι στο στοιχείο της επιβίωσης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή». «Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;»

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «χρησιμοποίησε» το μωρό τους για να παραπλανήσει τις αρχές. «Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», είπε ο εισαγγελέας.  

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Καρολάιν Κράουτς
© Facebook

«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι» είπε ενώ πιθανολόγησε ότι «η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί τη σύζυγο του».

Σκιαγραφώντας το προφίλ της σχέσης του ζευγαριού ο εισαγγελέας της έδρας περιέγραψε: «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωση της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;» 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvur0cuokrux)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ