Ελλαδα

Η απάντηση του ΟΔΑΠ για την «αποβολή» του αναψυκτηρίου στο Νομισματικό Μουσείο

Όσα έγραφε το ρεπορτάζ της ATHENS VOICE

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του Café του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου, και του Καφέ στον Κήπο του Μουσείου, για την απόφαση να του ΟΔΑΠ να αποβληθούν από την εκμίσθωση των χώρων

Αναψυκτήριο Νομισματικού Μουσείου: Η απάντηση του ΟΔΑΠ και το ρεπορτάζ της ATHENS VOICE

Την απάντησή του δίνει ο ΟΔΑΠ, ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, σε ανακοίνωση από την εταιρεία «ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» για την «αποβολή» της από το αναψυκτήριο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών

«Ο ΟΔΑΠ απαντά στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της εταιρείας ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΑΣΗ ΑΕ για το αναψυκτήριο στο Νομισματικό Μουσείο», ξεκινά η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων απαντώντας στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της εταιρείας ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε. για την αποβολή της από το αναψυκτήριο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, δηλώνει τα εξής:
• Η σύμβαση μίσθωσης με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει λήξει από το 2017. Δεν ανανεώθηκε. Δεν παρατάθηκε.
• Ο νόμος ορίζει ότι μετά τη λήξη της σύμβασης, το αναψυκτήριο παραδίδεται ελεύθερο, χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

• Ο ΟΔΑΠ υποχρεούται να ενεργήσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, πράγμα που έκανε.
• Πριν από τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού, όλοι οι κάτοχοι των αναψυκτηρίων με ληγμένες μισθώσεις, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη εταιρεία, ειδοποιήθηκαν να τα παραδώσουν οικειοθελώς, προκειμένου να μην εκδοθεί σε βάρος τους πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.
• Η εταιρία ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ αρνήθηκε ρητά να παραδώσει το αναψυκτήριο αν και λειτουργούσε χωρίς σύμβαση και χωρίς άδεια λειτουργίας, πέραν της προηγούμενης καταχρηστικής χρήσης, σχεδόν επί μία εξαετία.
• Η εταιρεία έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς τον Ο.Δ.Α.Π. Η λειτουργία του αναψυκτηρίου δεν υπήρξε ανεπίληπτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Τέλος εποχής για το café Νομισματικού Μουσείου και για τον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου;

Όπως έγραψε η ATHENS VOICE και η Δήμητρα Γκρους, «το café στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, επί της Πατησίων 44, σφραγίστηκε από δικαστικό επιμελητή. Σήμερα το πρωί όσοι πέρασαν από εκεί το βρήκαν κλειστό, με την απόφαση κολλημένη στην πόρτα του, μαζί με τους ανάστατους εργαζόμενους οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα έχασαν τη δουλειά τους. Αμέσως μετά διαβάσαμε με έκπληξη, πάλι στο Facebook, ότι λουκέτο μπήκε και στο εμβληματικό για την πολιτιστική ζωή της πόλης Café του Νομισματικού Μουσείου». 

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, «μετά από προκήρυξη διαγωνισμό που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ, πρώην ΤΑΠ) του Υπουργείου Πολιτισμού, τα 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων πέρασαν στη, εταιρία "Γρηγόρης μικρογεύματα" και οι σημερινοί εκμισθωτές του χώρου αποβλήθηκαν». 

Διαβάστε στο ρεπορτάζ της ATHENS VOICE τις αντιδράσεις - Τι λένε οι εργαζόμενοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ