Ελλαδα

Ήχησε ξανά το 112 στον Βόλο - Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Όλος ο Βόλος έγινε λίμνη» σχολιάζει ο δήμαρχος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάσπες και νερά στον Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: Προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το «σφυροκόπημα»

Μήνυμα του 112 έφτασε το πρωί της Πέμπτης (28.9) στα κινητά των κατοίκων του Βόλου, που μετρά για ακόμη μία φορά τις πληγές του από το χτύπημα της νέας κακοκαιρίας «Elias»

Το μήνυμα υπενθυμίζει στους κατοίκους ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μπέος: «Όλος ο Βόλος έγινε λίμνη»

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, περιέγραψε σήμερα (28.9) την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. «Κινδύνευσαν ζωές. Ο κόσμος κινδυνεύει. Προέχει η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο κ. Μπέος και συμπλήρωσε: «Ακόμη και εγώ παρέμεινα εγκλωβισμένος. Το 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρευμα. Το νερό δημιουργεί πρόβλημα. Οι αγωγοί έφυγαν. Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει».

Mιλώντας για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια και να απομακρύνει φερτά υλικά δήλωσε ότι είναι συνεχείς, τονίζοντας ότι οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κουραστεί μετά από 20 ημέρες συνεχούς εργασίας. «Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπη. Που το είχε τόσο νερό ο Θεός». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στην ΕΡΤ, ο κ. Μπέος περιέγραψε τη δραματική κατάσταση και ανέφερε ότι το νερό δεν έχει διέξοδο να φύγει και το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι αντλίες. «Σταμάτησαν γεωτρήσεις, κόπηκαν σωλήνες». Μάλιστα, τόνισε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και μεγαλύτερες από αυτές που υπέστησαν οι πολίτες από την κακοκαιρία Daniel περιγράφοντας την τωρινή κατάσταση ως «καταστροφή του Νώε». Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Βόλος όλος έγινε λίμνη». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvuaze6rxqr5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ