Ελλαδα

Βόλος: Είχε βάλει κάμερες για να παρακολουθεί την 22χρονη μέσα στο σπίτι

Νέα στοιχεία για την υπόθεση εγκλεισμού και κακοποίησης της νεαρής μητέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα γυμνή γυρισμένη πλάτη στον φακό με τα χέρια πάνω από τους ώμους και λιτά μαλλιά
© Unsplash / Romina Farías

Βόλος - 22χρονη: Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση και η κατάθεση της μητέρας για την κακοποίηση από τον 28χρονο σύζυγό της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση εγκλεισμού και κακοποίησης μιας 22χρονης μητέρας στον Βόλο. Ο 28χρονος σύζυγός της την κρατούσε φυλακισμένη μαζί με το ανήλικο παιδί τους, ηλικίας μόλις 2,5 ετών, στο σπίτι όπου διέμεναν εδώ και δύο χρόνια, ενώ φέρεται να παρακολουθούσε κάθε της κίνηση μέσα από κάμερες. 

Η υπόθεση έγινε γνωστό μόλις την περασμένη Πέμπτη, όταν γείτονες άκουσαν τις κραυγές της γυναίκας, τη στιγμή που ο 28χρονος αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 28χρονος είχε βάλει κάμερα προκειμένου μέσω εφαρμογής στο κινητό του να παρακολουθεί κάθε κίνησή της ακόμα και όταν αυτός έλειπε από το σπίτι και ήταν στην εργασία του, προκειμένου να ελέγχει αν βγαίνει έξω από το σπίτι.

Όπως ανέφεραν οι γείτονές τους σε δηλώσεις τους στο thenewspaper.gr, μέσα στα δύο χρόνια που η κοπέλα έμενε στο σπίτι, την είχαν δει μόλις δύο φορές, να περπατά μέσα στην αυλή τους, ενώ το 2,5 χρόνων παιδάκι τους, δεν το είχαν δει ποτέ. «Δεν τη βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε» λέει μία γειτόνισσα της. Άλλη γειτόνισσα δήλωσε για την υπόθεση: «Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvqy5q0u6rwh)

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Πέμπτης, οι κραυγές της 22χρονης κινητοποίησαν τους γείτονες που χτύπησαν επίμονα την πόρτα του σπιτιού. Ο 28χρονος άνοιξε την πόρτα και προσπάθει να διαφύγει, όμως, οι περιοίκοι μπόρεσαν να τον ακινητοποιήσουν, παραδίδοντάς τον στις αρχές. 

Ο 28χρονος λίγες στιγμές νωρίτερα είχε πιάσει τη νεαρή μητέρα από το λαιμό και αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, ενώ σε μετέπειτα εξέταση της γυναίκας εντοπίστηκαν πράγματι σημάδια στραγγαλισμού. Στην κατάθεσή της, η 22χρονη ανέφερε πως ο σύζυγός της την χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε χθες. Αυτή την φορά όμως έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετακόμισε με τη νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.

Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό. Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvqzk8n9t715)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ