Ελλαδα

«Η Εύη δεν πήγε εθελοντικά» υποστηρίζει ο σύζυγος της επισμηναγού που σκοτώθηκε στη Λιβύη

«Την πήραν τηλέφωνο και της το επέβαλλαν», περιγράφει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 40χρονη επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λιβύη
© Facebook

Λιβύη - Εύη Ανδρεαδάκη: Ο σύζυγός της για την τελευταία επικοινωνία μαζί της και τη μοιραία αποστολή

Ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη, που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, υποστηρίζει ότι η 40χρονη γυναίκα «πήγε στην εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν» και μίλησε για την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί της μέσω εφαρμογής ανταλαγής μηνυμάτων.

«Το αποτέλεσμα για εμένα δεν θα αλλάξει. Τι να σχολιάσω; Να σχολιάσω ότι θα γίνει εισαγγελική έρευνα; Ας γίνει. Και άλλες φορές έχουν γίνει εισαγγελικές έρευνες και δεν έχει διορθωθεί τίποτα σε αυτή τη χώρα. Εγώ μιλούσα με την Εύη και που μπήκε στο λεωφορείο. Όλα τα μηνύματα που μου έστειλε ήταν μέσα από το whats app. Δεν μίλησα τηλεφωνικά με την Εύη από τη στιγμή που έφτασε στη Βεγγάζη. Και η ίδια έμαθε ότι θα φτάσει στη Βεγγάζη όταν προσγειώθηκαν. Όταν μου είπε πού θα πάει, ξέραμε άλλο αεροδρόμιο», είπε ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» και πρόσθεσε: «Της φάνηκε περίεργο που προσγειώθηκαν αλλού γι' αλλού. Το λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά».

«Την πήραν τηλέφωνο και της το επέβαλαν»

Μάλιστα, ο σύγυγος της Εύης Ανδρεαδάκη αποκάλυψε το πώς ενημέρωσαν την επισμηναγό για το ότι θα πάει στη Λιβύη. «Εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα. Την πήραν 8 τηλέφωνα να της πουν ότι είναι σε 2ωρη αναμονή, τους απάντησε κάποια στιγμή γιατί ήταν στην πισίνα και εκεί βρήκε 8 τηλεφωνήματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον πήρε τηλέφωνο και της είπε: “Εύη, είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη” και της το έκλεισε. Εγώ την πήρα τηλέφωνο δύο φορές και εξέφρασα τις βαρύτατες αντιρρήσεις μου, σε φάση που να μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό”. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν. Όταν πήρε τηλέφωνο, της το έκλεισαν και μετά πήρε ξανά τηλέφωνο για να του πει, “δεν με ρώτησες, έχω τον άντρα μου, δεν θέλω να φύγω”, και δεν της σήκωνε το τηλέφωνο. Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε 5 μέλη μόνο, από το Υγειονομικό. Συγκεκριμένα της είπα: "Καλά, εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη;"

» Και μου απάντησε: “Τι να σου πω, μάλλον θα πάμε, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί πέρα;”. Αυτό μου είπε και η ίδια. Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω ήταν ελλιπής η ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “Εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από την ΕΤΑ μαζί μας”. Εγώ της είχα πει την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί που σηκωθήκαμε να κάνει κάτι για να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα», υπογράμμισε ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvq3ip4aaxgx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ