Ελλαδα

Όπλο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας των έξι στη Λούτσα

Οι πρώτες πληροφορίες από τη βαλλιστική

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τόπος του στυγερού εγκλήματος με έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μακελειό Λούτσα: Πληροφορίες για εντοπισμό όπλου που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό - Πού βρέθηκε 

Στη λεωφόρο Μαραθώνος βρέθηκε πριν από λίγα 24ωρα, ένα από τα όπλα των δολοφόνων των έξι Τούρκων μαφιόζων, σε απόμερο σημείο της Λούτσας

Το όπλο, εντοπίστηκε από συνεργείο το οποίο πήγε να κλαδέψει πρασιές και δένδρα κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος, στο ύψος της Ραφήνας. Το όπλο φαίνεται πως το πέταξαν μέσα στα χόρτα οι δράστες, κίνηση που δείχνει ερασιτεχνισμό, αναφέρουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Το όπλο μεταφέρθηκε αρχικά στο τμήμα Ραφήνας και εν συνεχεία απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό ενώ επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για ένα από τα τρία όπλα των δολοφόνων των έξι μαφιόζων. Οι αστυνομικοί πήγαν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας κάμερες από καταστήματα και σπίτια, πλην όμως θεωρούν πως οι ελπίδες να υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό των τελευταίων 30 ημερών είναι τουλάχιστον ελάχιστες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι μαφιόζοι είχαν οδηγηθεί σε ενέδρα θανάτου από τουλάχιστον έναν 38χρονο ομοεθνή τους ενώ ελέγχεται εάν υπήρχαν και άλλα εν Ελλάδι άτομα που συμμετείχαν -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στην 6πλή δολοφονία.

Δέκα συλλήψεις στην Τουρκία για το μακελειό στη Λούτσα

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, που ήταν σε άμεση σύνδεση με το μακελειό που έγινε πριν από μερικές ημέρες στη Λούτσα, όπου δολοφονήθηκαν έξι Τούρκοι.

Η υποψία που υπήρχε για τους δέκα συλληφθέντες ήταν ότι ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπαρίς Μπογιούν και ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα μετά τη δολοφονία των έξι ανδρών στην Αρτέμιδα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Κατόπιν αυτού, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση στις 19 Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένες διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 10 ύποπτοι.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Αναφέρθηκε ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvosuualq21l)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ