Ελλαδα

Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Προς αξιολόγηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα δόθηκαν 2.629 φάκελοι αιτήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρ. Αλεξοπούλου: Υπαγωγή 2.629 οχημάτων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» - Η ηλεκτροκίνηση είναι αδήριτα το μέλλον της κινητικότητας

Προς αξιολόγηση δόθηκαν 2.629 φάκελοι αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Ως τώρα, έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά - β' κύκλος», έχουν εγκριθεί 11.175 και θα αξιολογηθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου άλλες 2.629 αιτήσεις.

Εκτιμάται ότι έως το τέλος Οκτωβρίου θα εξεταστούν άλλες 5.000 αιτήσεις.

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τόνισε: «Η ηλεκτροκίνηση είναι αδήριτα το μέλλον της κινητικότητας. Ως χώρα οφείλουμε να υποστηρίξουμε την ομαλή της ανάπτυξη, τόσο με την επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων όσο και με την διεύρυνση του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Σήμερα τα εξηλεκτρισμένα οχήματα έχουν μερίδιο αγοράς 10%. Μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα, η προώθηση της μικροκινητικότητας σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υπηρεσιών στα ΜΜΜ είναι μονόδρομος για την βελτίωση της ζωής των πολιτών στα κέντρα των μεγάλων πόλεων».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, πρόσθεσε: «Η ένταξη περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και η ενίσχυση του δικτύου φόρτισης προχωρούν σταθερά και με αυξητικές τάσεις. Τα προγράμματα επιδότησης συνδράμουν σημαντικά σε αυτό. Η επόμενη μέρα των μεταφορών έχει στο επίκεντρό της ηλεκτρικά ΙΧ, ταξί, λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς. Καθημερινά προχωράμε ένα βήμα μπροστά με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ